Pirelli încearcă să facă pneuri mai puţin durabile pentru Formula 1

Compania Pirelli a anunţat că încearcă să producă pneuri mai puţin durabile, pentru a-i obliga pe piloţi să recurgă la două schimburi de cauciucuri în timpul unui Grand Prix, contribuind astfel la creşterea spectaculozităţii Formulei 1, informeză autosport.com.

24 afișări
Imaginea articolului Pirelli încearcă să facă pneuri mai puţin durabile pentru Formula 1

Pirelli încearcă să facă pneuri mai puţin durabile pentru Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sezonul trecut, fostul furnizor de pneuri din Marele Circ, Bridgestone, a pus la dispoziţia echipelor "gume" capabile să reziste multe tururi. Pe anumite circuite, unele dintre monoposturi ar fi putut rula întreaga cursă cu acelaşi tren de pneuri, dacă regulamentul nu ar fi impus o oprire obligatorie şi folosirea a două compoziţii de cauciuc.

La un moment dat, oficialii din F1 au luat în considerare posiblitatea de a introduce o a doua oprire obligatorie pentru a spori spectaculozitatea acestui sport. Din acest sezon, Pirelli a devenit noul furnizor de pneuri, iar directorul diviziei motorsport a companiei, Paul Hembery, admite că reducerea durabilităţii cauciucurilor este în atenţia producătorului italian. Totuşi, el precizează că nu poate spune dacă acest plan va avea sorţi de izbândă pe toate circuitele, ţinând cont de lipsa de experienţă a companiei în F1.

"Sperăm să avem cel puţin două schimburi de pneuri la fiecare cursă. Vrem să creăm mai mult spectacol. Vom încerca să ne jucăm rolul nostru în sporirea interesului pentru F1. Dar trebuie să fim realişti. Acesta este primul nostru an şi nu putem testa pe unele circuite, cum ar fi cele stradale sau cele noi", a declarat, luni, Hembery.

Oficialul a adăugat că Pirelli va încerca, dacă va primi acceptul tuturor părţilor implicate în Formula 1, să efectueze teste pe toate circuitele în ziua de vineri a fiecărui Grand Prix: "Le-am cerut celor implicaţi în acest sport să ia în considerare testarea noilor compoziţii de-a lungul sezonului şi ei ne-au propus, verbal cel puţin, că ar fi posibil să o facem în timpul antrenamentelor de vineri", a explicat el.

Pirelli efectuează, luni seară şi marţi seară, la Abu Dhabi, teste pentru pneuri de ploaie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici