Piţurcă: Cu Muntenegru mă gândesc să folosesc echipa care s-ar putea să fie în teren cu Franţa

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că se gândeşte ca la partida amicală cu Muntenegru să trimită în teren aceeaşi formulă de echipă pe care ar putea-o folosi şi în primul meci de la Campionatul European, cel contra reprezentativei Franţei.

9 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Cu Muntenegru mă gândesc să folosesc echipa care s-ar putea să fie în teren cu Franţa

Piţurcă: Cu Muntenegru mă gândesc să folosesc echipa care s-ar putea să fie în teren cu Franţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Un ultim test în compania Muntegrului, uşor-uşor intrăm în linie dreaptă. Starea de spirit în rândul jucătorilor este bună. Sper să fim sănătoşi după meciul de mâine. Victoria e şi ea importantă. Noi românii avem darul ăsta să desconsiderăm adversarul. Pentru noi Albania, Belarus sunt adversari atât de mici încât România ar trebui să-i spulbere. Mâine vreau să rulez tot lotul să vedem nivelul la care suntem. Sper să nu avem parte de surprize neplăcute. Mă gândesc să introduc în teren 11-le care s-ar putea să fie la meciul cu Franţa. Nu va fi definitiv, pentru că se mai pot întâmpla multe până la ora jocului. În presă apar diferite formule de echipă, nici eu nu ştiu în momentul acesta care va fi primul 11", a spus selecţionerul.

El a menţionat că are două variante pentru înlocuirea lui Dorin Goian, dar nici nu vrea să se gândească la o asemenea variantă.

Victor Piţurcă a afirmat că a fost surprins de decizia selecţionerului Franţei, Raymond Domenech, de a nu-l opri în lot pe mijlocaşul formaţiei Olympique Lyon, Hatem Ben Arfa. "Nu m-a surprins lotul ales de Domenech. Au avut probleme medicale, Mexes, Escude. M-a surprins lăsarea lui Ben Arfa acasă, care mi se pare un jucător valoros. Dar au fost opriţi în lot jucătorii cei mai în formă", a menţionat Piţurcă, care a adăugat că nu poate să tragă prea multe concluzii după meciul amical Franţa - Ecuador, scor 2-0.

Piţurcă este de părere că reprezentativa tricoloră are un avantaj deoarece joacă de multă vreme în aceeaşi formulă. "Italienii, francezii şi mai ales olandezii ne cunosc foarte bine. Nu numai noi îi studiem pe ei, ci şi ei pe noi. E un avantaj că avem o echipă aproape formată. În ultima perioadă, România a folosit cam acelaşi nucleu de jucători. Relaţiile de joc sunt bine puse la punct. Calificarea se va decide în funcţie de cine va fi mai bine organizat, cine va greşi mai puţin, cine va fi mai inspirat, cine va avea mai multă şansă", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul a menţionat că s-a speriat de forţa arătată de reprezentativa Olandei în partida amicală contra Danemarcei: "Ne-am uitat la Olanda-Danemarca, ne-am speriat de prima repriză. Am văzut prima repriză împreună cu băieţii, cea de-a doua a fost mai mult amicală, n-au mai forţat".

Partida amicală România - Muntenegru se va disputa, sâmbătă, cu începere de la ora 20.30 pe stadionul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici