Piţurcă vrea să găsească 3-4 fotbalişti pentru completarea lotului

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, că şi-ar dori ca în urma meciurilor amicale cu selecţionata de tineret şi cu Steaua să găsească trei sau patru fotbalişti ce ar putea reprezenta soluţii pentru întâlnirile oficiale din primăvară, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

11 afișări
Imaginea articolului Piţurcă vrea să găsească 3-4 fotbalişti pentru completarea lotului

Piţurcă vrea să găsească 3-4 fotbalişti pentru completarea lotului (Imagine: Mediafax Foto)

"Acţiunea din Oman s-a transformat în acest stagiu de pregătire, unde am chemat jucători sub 25 de ani, cu excepţia lui Gigel Bucur, chemat din raţiuni tactice. Sunt tineri de perspectivă pe care vreau să îi cunosc, să le văd caracterul şi valoarea. Sper să ramânem cu ceva jucători după această acţiune pentru că avem nevoie de sânge proaspăt la echipa naţională. Cred că mulţi dintre aceşti tineri pot îmbrăca tricoul echipei naţionale în viitorul apropiat. Unul, doi, trei patru jucători sper să rămână în vederile mele pentru primăvara următoare. Dacă rămân 3-4 ar fi formidabil, dar ne-am mulţumi şi cu unul sau doi. Avem probleme la naţională pe axul central în vederea meciului cu Serbia, dar şi pe posturile de fundaşi laterali. Oricum eu caut jucători pentru toate posturile" a declarat Piţurcă.

Tehnicianul a precizat că partida cu selecţionata de tineret se va desfăşura miercuri, în jurul prânzului. "Meciul de miercuri cu selecţionata de tineret va fi probabil devansat. Probabil la ora 14.00 sau 15.00 vom juca, pentru că după ora 16.00 mi-e teamă să nu fie ceaţă", a spus Piţurcă.

Lotul A va întâlni, miercuri, la Mogoşoaia, naţionala de tineret, iar vineri va juca o nouă partidă de pregătire, contra FC Steaua.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a convocat 20 de jucători la lotul A:

Portari: Costel Pantilimon (FC Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Gloria Bistriţa);

Fundaşi: Ovidiu Dăntănae, Valerică Găman (ambii Universitatea Craiova), Srdjan Luchin, Iasmin Latovlevici (ambii FC Timişoara), Cristian Oros (FC Braşov), Alexandru Tudose (Gloria Buzău);

Mijlocaşi: Adrian Ropotan (Dinamo Bucureşti), Eric Bicfalvi (Gloria Buzău), Andrei Prepeliţă (Universitatea Craiova), Alexandru Bourceanu (Oţelul Galaţi), Cristian Tănase (FC Argeş), Ciprian Deac (CFR Cluj);

Atacanţi: Mihai Roman (FC Braşov), Gheorghe Bucur, Dorin Goga (ambii FC Timişoara), Alexandru Curtean (Gaz Metan Mediaş), Dacian Varga (Sportul Studenţesc), Alexandru Piţurcă (Pandurii Târgu Jiu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici