Podeanu: M-am tuns la zero pentru că am pierdut pariul făcut cu fetele înainte de CM de scrimă

Antrenorul echipei feminine de spadă a României, Dan Podeanu, a declarat, luni, că s-a tuns la zero deoarece a pierdut pariul făcut cu elevele sale, înaintea cuceririi titlului mondial.

103 afișări
Imaginea articolului Podeanu: M-am tuns la zero pentru că am pierdut pariul făcut cu fetele înainte de CM de scrimă

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat după competiţie, am uitat de pariu şi decât să fiu tuns de ele cu epilatorul sau cu ce le mai trecea prin cap, am plătit 20 de euro, adică 10 la sută din salariul meu pe care îl am ca profesor, să mă tund înainte de petrecerea care a avut loc după competiţie. Am renunţat la păr, mai greu era dacă îmi cereau să renunţ la mustaţă, pentru că la cât de rar stau pe acasă, când mă vedea nevasta ar fi luat-o la fugă, nu mă cunoştea fără mustaţă. Probabil, ultimul pariu, cel de la Olimpiadă, va fi să mă tatuez, rămâne de văzut unde şi ce, fetele vor decide. După care, gata, mă retrag", a afirmat Podeanu.

Tehnicianul a adăugat că formaţia pregătită de el este una puternică, precizând că anul 2010 a fost dominat de românce la această probă de spadă. "Am fost disciplinaţi, uniţi şi luptători, rezultatul nu este o surpriză. Anul acesta, fetele au fost pe podium de patru-cinci ori în concursurile de Cupă Mondială. Sunt cinci-şase echipe la nivel mondial care se bat între ele. De data aceasta, am fost noi. După rezultatele de la individual, fetele au fost dezamăgite şi au dorit să-şi arate clasa la echipe. Am fost superiori tactic, au ascultat toate indicaţiile, nu au rupt meciurile şi avem o nouă medalie mondială. Este adevărat că am profitat din plin şi de greşelile făcute de antrenorii adverşi. Chiar am declarat reporterului de la L'Equipe că-i mulţumesc antrenorului Franţei pentru cum a alcătuit echipa în meciul cu noi. A fost anul nostru, chiar suntem o echipă puternică", a spus Podeanu.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care a avut loc la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici