Poliţia va ocupa zona de vest a oraşului Rio de Janeiro, cu trei luni înainte de Cupa Mondială

Poliţia braziliană va ocupa, joi, zona de vest a oraşului Rio de Janeiro, una dintre cele mai violente din Brazilia în care două bande de traficanţi de droguri se luptă pentru preluarea controlului, cu trei luni înainte de începerea turneului final al Cupei Mondiale.

218 afișări
Imaginea articolului Poliţia va ocupa zona de vest a oraşului Rio de Janeiro, cu trei luni înainte de Cupa Mondială

Poliţia va ocupa zona de vest a oraşului Rio de Janeiro, cu trei luni înainte de Cupa Mondială

Ocuparea favelei Vila Kennedy, în care trăiesc aproximativ 100.000 de persoane, va fi efectuată de trupele de elită şi de Batalionul de şoc care se vor instala aici în perioada turneului final.

Două bande rivale de traficanţi de droguri se luptă de mai mult timp pentru controlul acestei zone şi au semănat panică printe localnici. De la începutul anului, în această favelă au fost ucişi 16 poliţişti.

Guvernul din Rio de Janeiro a lansat în 2008 o campanie de securitate în vederea Cupei Mondiale şi a Jocurilor Olimpice de vară din 2016.

Autorităţile au ocupat deja mai multe favele din zona de sud şi din cea turistică, care se aflau de mai mulţi ani în "mâinile" traficanţilor de droguri.

Turneul final al Cupei Mondiale se va disputa în perioada 12 iunie - 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici