Poloneza Iga Swiatek câştigă titlul la Roland Garros pentru a doua oară în carieră

Finala feminină de la Roland Garros s-a încheiat sâmbătă cu victoria previzibilă a liderei mondiale Iga Swiatek, care a trecut fără emoţii de adolescenta americană Coco Gauff (18 ani, 23 WTA).

1106 afișări
Imaginea articolului Poloneza Iga Swiatek câştigă titlul la Roland Garros pentru a doua oară în carieră

Poloneza Iga Swiatek câştigă titlul la Roland Garros pentru a doua oară în carieră

Swiatek are una dintre cele mai lungi serii de victorii din ultimii 22 de ani. Victoria ei o aduce la 35 de partide consecutive câştigate, egalând performanţa lui Venus Williams.

Poloneza s-a impus în finală cu 6-1, 6-3, după doar o oră şi 10 minute, cedând un singur break în acest meci şi un singur set, de-a lungul întregului turneu.

Este al doilea titlul de Grand Slam al polonezei de 21 de ani, anterior ea câştigând tot la Paris, în 2020, când a învins-o pe Sofia Kenin cu 6-4, 6-1.

Swiatek venea în finală cu un 8-1 în finale şi nu a mai pierduse un set într-o finală de mai bine de trei ani. Ea este neînvinsă în ultimele nouă finale şi a pierdut doar de două ori mai mult de patru game-uri în acest interval.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici