Polonezul Jakub Blaszczykowski şi-a anunţat retragerea din activitate

Fostul căpitan al Poloniei şi fotbalist al Borussiei Dortmund, Jakub Blaszczykowski, a declarat joi că a decis să-şi încheie cariera de jucător.

150 afișări
Imaginea articolului Polonezul Jakub Blaszczykowski şi-a anunţat retragerea din activitate

Polonezul Jakub Blaszczykowski şi-a anunţat retragerea din activitate

În vârstă de 37 de ani, al doilea cel mai selecţionat jucător al ţării sale (109), după Robert Lewandowski (142), a debutat la echipa naţională în martie 2006, într-un meci amical câştigat în faţa Arabiei Saudite.

El s-a retras din fotbalul internaţional în iunie, într-un meci amical cu Germania, părăsind terenul în faţa unei gărzi de onoare din partea ambelor echipe.

"Orice drum are un sfârşit... Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul extraordinar pe care l-am primit la fiecare pas. A meritat să joc, să mă sacrific pentru voi", a spus Blaszczykowski pe Instagram.

El îşi agaţă ghetele în cui după o a doua perioadă la Wisla Cracovia, echipă din liga secundă poloneză, unde a jucat prima dată între 2004-2007 şi a câştigat prima ligă poloneză în 2005 înainte de a ajunge la Dortmund.

El a jucat aproape 200 de meciuri în Bundesliga pentru Dortmund în perioada 2007-2016, ajutându-i să câştige două titluri de campion, o Cupă a Germaniei şi trei Supercupe, precum şi să se claseze pe locul al doilea în Liga Campionilor în 2012-2013.

Şederea sa la Dortmund s-a încheiat cu un împrumut de un an la Fiorentina, echipă din Serie A, după care Blaszczykowski s-a întors în Germania în august 2016, cu un contract pe trei ani la VfL Wolfsburg.

Blaszczykowski îşi va lua rămas bun pe 5 august, în timpul primului meci pe teren propriu al lui Wisla din sezonul 2023-24, a anunţat clubul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici