Presa din Belarus: Arena Naţională nu se va umple. Suporterii români nu mai cred în poveşti cu zâne

Publicaţia bielorusă Champ a scris înaintea meciului România - Belarus din preliminariile CE 2012 că Arena Naţională nu se va umple deoarece suporterii români nu mai cred în basmul calificării la turneul final.

478 afișări
Imaginea articolului Presa din Belarus: Arena Naţională nu se va umple. Suporterii români nu mai cred în poveşti cu zâne

Presa din Belarus: Arena Naţională nu se va umple. Suporterii români nu mai cred în poveşti cu zâne (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Românii sunt decişi să lupte până la final. Stadionul nu se va umple, semn că suporterii români nu cred în poveşti cu zâne, şi anume într-o victorie a Luxemburgului contra Bosniei. Cu toate astea, românii vor avea motivaţie, sunt profesionişti şi vor să le ofere o victorie fanilor. Vor avea jucătorii bieloruşi o motivaţie similară sau li se va trânti uşa în nas pe Arena Naţională?", scrie Champ.

Cotidianul Sportivnaia Panorama a menţionat că echipa Belarusului ar trebui să încheie frumos campania de calificare.

"Orice joc al naţionalei este un eveniment şi trebuie să luptăm pentru victorie, pentru bucuria fanilor, pentru moral de viitor. Jucătorii trebuie să se gândească numai la victorie, iar la Bucureşti va fi un bun test de profesionalism, în condiţiile unei motivaţii scăzute şi a absenţelor de lot. Nici naţionala României nu are mari stimuli, dar visul de calificare al românilor se leagă de un miracol la Bosnia-Luxemburg. Pentru aceasta însă, România are nevoie de trei puncte. Va fi probabil ultimul meci oficial al lui Bernd Stange pe banca tehnică şi acesta, ca şi naţionala Belarusului, merită o victorie de adio", a scris sursa citată.

Site-ul oficial al Federaţiei din Belarus a notat că naţionala pregătită de Stange trebuie să termine calificările "într-o notă pozitivă, după un meci memorabil".

Publicaţia Futbol a subliniat că fotbalul românesc este în declin, pe când cel bielorus - în dezvoltare. "În România, totuşi, fotbalul este cel mai popular sport şi trezeşte un mare interes. Meciul cu Belarus nu suscită un interes sporit în rândul suporterilor, fiindcă şansele de calificare ale echipei României sunt doar teoretice. Victor Piţurcă a început reconstrucţia. Goian, Mutu, Tamaş, sunt nume cu rezonanţă, lângă ele apar cele ale unor jucători cu mai puţină experienţă la naţională, iar Torje este una dintre cărămizile în jurul căreia se construieşte noua fundaţie", a comentat sursa amintită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici