Presa italiană spune că Mino Raiola a murit. Informaţia nu a fost confirmată de familie

Mino Raiola, agentul de fotbal al unor superstaruri precum Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic şi Erling Haaland, ar fi murit la vârsta de 54 de ani în urma unei boli şi a unei intervenţii chirurgicale recente – conform unor informaţii vehiculate de presa din Italia, ţara sa natală.

468 afișări
Imaginea articolului Presa italiană spune că Mino Raiola a murit. Informaţia nu a fost confirmată de familie

A murit Mino Raiola, unul din cei mai cunoscuţi impresari de jucători de fotbal din lume

UPDATE: José Fortes Rodriguez, mâna dreaptă a lui Mino Raiola, neagă moartea lui Raiola

Raiola este reprezentantul unor vedete precum Paul Pogba, Erling Haaland şi Zlatan Ibrahimovic.

Raiola a fost spitalizat la Milano în luna ianuarie şi a suferit o intervenţie chirurgicală foarte delicată, dar natura bolii nu a fost dezvăluită.

Rapoartele au spus la momentul respectiv că afecţiunea nu îi punea viaţa în pericol şi că Raiola va începe o perioadă de reabilitare la domiciliu.

Agentul de fotbal poliglot a devenit una dintre cele mai influente figuri din fotbalul mondial, intermediind cele mai importante transferuri, care implică unii dintre cei mai importanţi jucători.

El a fost reprezentantul unor jucători precum Pogba, Haaland, Ibrahimovic, Romelu Lukaku, Mario Balotelli, Marco Verratti şi Henrikh Mkhitaryan.

Forbes a estimat anul trecut că averea personală a lui Raiola era de aproximativ 62 de milioane de lire sterline.

S-a raportat că Raiola a câştigat până la 20 de milioane de lire sterline din vânzarea record, de 89 de milioane de lire sterline, a lui Pogba, de la Juventus la Manchester United, în 2016.

Se anunţa a fi o vară plină pentru Raiola, Pogba şi Haaland fiind printre clienţii săi ce se pregătesc de transfer.

La începutul anilor 1990, Raiola a lucrat pentru Sports Promotions, o companie din Olanda, şi a ajutat la transferurile mai multor jucători olandezi, printre care Dennis Bergkamp, la cluburi italiene.

Raiola a studiat metodele colegilor săi pentru a învăţa cum să efectueze singur astfel de transferuri, izbutind să negocieze transferul starului ceh Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio, în 1996.

De atunci, Raiola a supervizat numeroase transferuri ale lui Ibrahimovic în Europa, precum şi transferul lui Balotelli de la Inter Milano la Man City, în 2010 şi trecerea sa ulterioară la AC Milan.

El s-a certat cu managerul lui United, Sir Alex Ferguson, înainte ca Pogba să ajungă la Juventus în 2012.

În vara anului 2016, a supervizat mutările a trei jucători - Ibrahimovic, Pogba şi Mkhitaryan - la Manchester United, toate în aceeaşi fereastră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici