Preşedintele FR Gimnastică către Bellu: Hai să luptăm împreună, gimnastica are nevoie de tine

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, îl roagă pe antrenorul Octavian Bellu, prin intermediul unei scrisori deschise remisă MEDIAFAX, să nu renunţe la lotul olimpic feminin după ce acesta a declarat, joi, că ia în considerare această variantă, dezamăgit de alegerile la preşedinţia COSR.

676 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FR Gimnastică către Bellu: Hai să luptăm împreună, gimnastica are nevoie de tine

Adrian Stoica (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

"Dragă prietene, vreau să-ţi adresez aprecierea mea profesională şi umană, am trecut prin bune şi grele împreuna în ultimii 33 de ani şi, astăzi, când este un moment fără rezultatele sperate de amândoi (alegerile la preşedinţia COSR - n.r.), vreau să ştii că toată gimnastica românească este alături de tine. Cred cu tărie că eşti alături de noi, toţi câţi mai suntem aici, mai ales viitorul gimnasticii. Nu ştiu dacă ai fost prea bătrân pentru COSR sau prea tânăr pentru politică, nu ştiu dacă şi eu sunt prea bătrân pentru FR Gimnastică, dar atâta timp cât gimnastica încă aduce un zâmbet în România, te rog să luptăm împreună şi să facem ce ştim mai bine", spune Adrian Stoica în scrisoarea deschisă adresată lui Octavian Bellu.

Preşedintele FR Gimnastică, care este şi vicepreşedinte de onoare al federaţiei internaţionale de profil, îl mai asigură pe Octavian Bellu că orice decizie va lua în viitor, împreună cu Mariana Bitang, le va fi alături.

Stoica l-a felicitat cu această ocazie pe noul preşedinte al COSR, Alin Petrache, dar spune că votul de joi, din cadrul Adunării Generale, nu scade cu nimic valoarea antrenorilor Bellu şi Bitang.

"Îl respect pe Alin Petrache, îl felicit şi pe această cale, şi ştiu că este un om de construcţie cu care vom colabora bine, dar votul de astăzi nu scade valoarea voastră cu nimic, ba eu chiar mă bucur că România poate avea şansa să vă aibă în frunte la echipa feminină de gimnastică", mai spune Stoica în scrisoarea deschisă.

Preşedintele FRG a mai spus că a luat decizia de a trimite acest mesaj, pentru că a simţit nevoia să aprecieze public "un om care a făcut istorie, cât încă este alături de noi" şi a dorit ca antrenorul Octavian Bellu să ştie că gimnastica are nevoie de el.

Octavian Bellu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte dacă va continua să antreneze lotul de gimnastică, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR, atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

"Nu sunt supărat, ştiam rezultatul dinainte. Lucrurile erau tranşate, victoria s-a anunţat de ieri. Îi urez succes preşedintelui, nu-i va fi uşor, dar eu îmi păstrez dreptul de a mă gândi dacă mă mai implic în această mişcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică. Nu cred că doare pe nimeni că aş putea renunţa la lotul de gimnastică. Îmi dau seama că am pierdut 30 de ani prin sală şi am fost la şapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare că ce am făcut 30 de ani nu contează. Se pare că sunt în alt timp şi nu vreau să încurc pe nimeni. Nu înseamnă că îmi voi schimba felul de a fi şi nici nu voi face compromisuri. Vreau să stau în picioare şi să fiu mândru de ce am făcut. Se pare că a venit timpul să-mi văd de problemele şi de viaţa mea. Dacă tot sunt prea în vârstă pentru funcţia de preşedinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, vă daţi seama cât sunt de bătrân să stau şi în sală, să încerc să câştigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie. Aşa am fost educat şi cred că este valabil şi pentru COSR", a spus Bellu, pentru MEDIAFAX.

Bellu nu regretă că a candidat pentru preşedinţia COSR, precizând că nu ar fi avut nicio satisfacţie dacă ar fi ajuns la conducerea acestui for prin "pârghii sau influenţe oculte".

"Nu vreau să mai caut argumente, dar nu regret că am candidat. Dacă nu eram acolo mi-aş fi reproşat că nu am făcut-o. Alţii mi-ar fi spus «te-aş fi ajutat, dar nu ai fost acolo». Însă acum m-am lămurit cum sunt federaţiile şi oamenii. Mi-a ajuns. Am demisionat de la COSR din postura de director al Academiei de Excelenţă, înaintea alegerilor, ca să las un loc liber pentru a fi acoperite promisiunile. Vă spun sincer, dacă ajungeam preşedinte, prin pârghii sau influenţe oculte, nu aş fi avut nicio satisfacţie. Dacă nu am putut să mă impun prin ce am făcut în spaţiul olimpic, e un mare semn de întrebare. Nu am vrut să am datorii la nimeni, sunt liniştit şi satisfăcut că mi-am îndepărtat ultima urmă de îndoială că nu sunt ceea ce se doreşte la COSR în momentul de faţă. Ca simplu membru al COSR îmi rezerv dreptul de a mă repoziţiona faţă de această instituţie care în opinia mea a organizat alegeri fără fair-play", a adăugat el.

Octavian Bellu a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la alegerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici