Preşedintelele clubului Şahtior Doneţk donează o sumă uriaşă pentru armata ucraineană şi familiile soldaţilor ucişi

Proprietarul şi preşedintele clubului Şahtior Doneţk, Rinat Akhmetov, a donat peste 20 de milioane de lire sterline pentru armata din Ucraina, după transferul lui Mykhaylo Mudryk la Chelsea pentru 87 de milioane de lire sterline.

951 afișări
Imaginea articolului Preşedintelele clubului Şahtior Doneţk donează o sumă uriaşă pentru armata ucraineană şi familiile soldaţilor ucişi

FOTO Mykhailo Mudryk/Twitter

Mudryk, în vârstă de 22 de ani, va câştiga 100.000 de lire sterline pe săptămână la Chelsea, care a acţionat rapid şi şi-a dublat oferta pentru a lua faţa celor de la Gunners în perioada de transferuri din ianuarie.
 
Taxa de transfer este o recompensă uriaşă pentru Şahtior, care a rezistat în negocierile cu Arsenal pentru a obţine cel mai bun preţ pentru jucătorul lor vedetă. Va veni ca un impuls semnificativ pentru club, care a fost strămutat din Donetsk din cauza războiului.
 
Luni dimineaţă, Akhmetov a publicat o declaraţie despre transferul lui Mudryk în care a adus un omagiu armatei ucrainene care luptă împotriva invadatorilor ruşi. Magnatul în vârstă de 56 de ani, care este cel mai bogat om din Ucraina, a folosit această ocazie pentru a lansa un „proiect menit să-i ajute pe apărătorii din Mariupol şi familiile soldaţilor căzuţi la datorie”.
 
„Aloc astăzi 25 de milioane de dolari (20 de milioane de lire sterline) pentru a-i ajuta pe soldaţii noştri, pe apărătorii şi pe familiile lor. Banii vor fi folosiţi pentru a acoperi diferite nevoi - de la furnizarea de tratamente medicale şi protetice şi sprijin psihologic până la satisfacerea unor cereri specifice. Pentru a asigura transparenţa, proiectul va avea o echipă profesionistă independentă care va fi în contact cu apărătorii Azovstal, familiile lor, furnizorii de îngrijire şi voluntarii”, a declarat Akhmetov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici