Prima calificare din istorie pentru România într-o finală de campionat mondial de escaladă

Sportivul Darius Râpă, antrenat de Károly-Csaba Szőcs, a reuşit o performanţă în premieră pentru sportul românesc, prin calificarea în finala de 8 de la Campionatul Mondial de Juniori de la Seul (Coreea de Sud), în proba de Escaladă Dificultate, categoria de vârstă Under 16.

894 afișări
Imaginea articolului Prima calificare din istorie pentru România într-o finală de campionat mondial de escaladă

Sursa foto: Twitter

După medalia de bronz de la Campionatele Europene din Rusia 2021 şi numeroasele medalii de la cupele europene de juniori, inclusiv câştigarea Cupei Europei 2022, acesta este cel mai important moment al carierei sportive pentru Darius Râpă.

Este, totodată, prima finală de campionat mondial de escaladă din istorie pentru un sportiv român! Din păcate, evoluţia sa în final de duminică a fost sub aşteptări, românul nereuşind să treacă de prima parte a traseului.

Proba a fost dominată de sportivii japonezi care au ocupat toate cele trei trepte ale podiumului, în ordinea Ryusei Hamada, Hareru Nagamori şi Toda Ryota.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici