Prima medalie a României la JO-2008 va fi câştigată de Judoka Alina Dumitru

Judoka Alina Dumitru s-a calificat, sâmbătă, în finala categoriei 48 kg din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, asigurându-şi astfel cel puţin medalia de argint, prima a delegaţiei României la competiţia din China.

17 afișări
Imaginea articolului Prima medalie a României la JO-2008 va fi câştigată de Judoka Alina Dumitru

Prima medalie a României la JO-2008 va fi câştigată de Judoka Alina Dumitru

Alina Dumitru a învins-o în semifinale pe dubla campioană olimpică, japoneza Tani Ryoko.

Sportiva română, în vârstă de 26 de ani, de cinci ori campioană europeană, nu avea în palmares nicio medalie olimpică, după ce la Atena, în 2004, a ratat podiumul terminând pe locul cinci.

Tani Ryoko este una dintre cele mai titrate sportive la această categorie, având în palmares două titluri olimpice, la Sydney 2000 şi Atena 2004 şi două medalii de argint, oţinute la JO-1992 de la Barcelona şi la JO-1996 de la Atlanta. În vârstă de 33 de ani, japoneza s-a retras temporar din activitate după JO de la Atena, pentru a naşte primul ei copil în 2005, însă a revenit pe tatami în 2007, pentru a-şi pregăti participarea la competiţia de la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici