Prima surpriză de la Cupa Mondială: Arabia Saudită a învins Argentina! Recordul lui Lionel Messi

Într-un meci uluitor, căpitanul sud-americanilor a intrat în istorie ca primul internaţional argentinian care marchează la 4 Cupe Mondiale diferite.

2525 afișări
Imaginea articolului Prima surpriză de la Cupa Mondială: Arabia Saudită a învins Argentina! Recordul lui Lionel Messi

Prima surpriză de la Cupa Mondială: Arabia Saudită a învins Argentina! Recordul lui Lionel Messi

În Grupa C de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, din care mai fac parte Polonia şi Mexic (meciul lor direct va avea loc azi, de la ora 18.00), Arabia Saudită a învins, astăzi la amiază, Argentina, după ce sud-americanii au condus cu 1-0 la pauză. Arabia Saudită, condusă de pe margine de francezul Herve Renard, s-a impus cu 2-1.

Leo Messi a deschis scorul în minutul 10 dintr-un penalty acordat după intervanţia VAR. În partea a doua, în doar 5 minute, Al Shehri (48) şi Al Dawsari (53) au executat campioana Americii de Sud.

Naţionala lui Renard a folosit, cu precădere în prima repriză, tactica jocului la ofsaid, pe care băieţii lui Lionel Scaloni n-au izbutit s-o dejoace. Cota Arabiei Saudite pentru o victorie în acest meci era 30 la casele de pariuri!

Rezultatul aminteşte de meciul de deschidere de la Coppa del Mondo 1990, Argentina - Camerun 0-1. Atunci, naţionala condusă de Diego Maradona, care a remizat în grupe cu România, scor 1-1, a ajuns până în marea finală, cedată în faţa Germaniei.

Lui Leo îi lipseşte Cupa Mondială

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, şi-a înscris marţi numele în cărţile de istorie ale fotbalului, devenind primul argentinian care marchează la 4 turnee diferite ale Cupei Mondiale. Fostul căpitan al Barcelonei a reuşit această performanţă prin primul gol marcat împotriva Arabiei Saudite în meciul de deschidere a grupei C, la actuala Cupă Mondială Qatar 2022.

Înainte de acest meci, existau îngrijorări serioase cu privire la condiţia fizică a lui Messi, dar cel care a câştigat de şapte ori Balonul de Aur a intrat în cele din urmă în echipa de start şi a marcat.

Messi a câştigat toate trofeele posibile pentru un jucător în cariera sa la nivel de club, la care se adaugă şi Copa America, în 2021, dar argentinianul nu a ridicat niciodată Cupa Mondială, lucru pe care speră să îl facă în Qatar.

Cu golul împotriva Arabiei Saudite, Messi a marcat acum la Cupele Mondiale din 2006, 2014, 2018 şi 2022, ceea ce reprezintă un record în fotbalul argentinian. Jucători precum Sergio Aguero şi chiar şi regretatul Diego Maradona nu au reuşit să obţină acest succes cu naţionala Argentinei.

Lionel Messi a deschis scorul la Cupa Mondială FIFA 2022 împotriva Arabiei Saudite din penalty, în minutul 10.

Argentina lui Messi este considerată ca fiind una dintre favoritele pentru Qatar 2022, în ceea ce ar putea fi ultima participare a starului de 35 de ani la cel mai mare eveniment fotbalistic mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici