Proba video ar putea fi folosită la Euro pentru sancţionarea simulărilor

UEFA a cerut arbitrilor de la Campionatul European de fotbal, reuniţi de luni până joi într-un stagiu la Zurich, să dea dovadă de fermitate faţă de faulturi şi contestaţii şi a mai precizat că ar putea fi folosită proba video în cazul simulărilor.

17 afișări
Imaginea articolului Proba video ar putea fi folosită la Euro pentru sancţionarea simulărilor

Proba video ar putea fi folosită la Euro pentru sancţionarea simulărilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Simulările vizând înşelarea arbitrului vor fi sancţionate cu cartonaş galben pentru comportament antisportiv. Cele care nu au fost constatate de arbitru în timpul meciului pot fi sancţionate ulterior de instanţele disciplinare", a reamintit UEFA în "instrucţiunile tehnice".

Cei 12 cavaleri ai fluierului de la Euro au fost rugaţi să "apeleze în mod ferm la cartonaşul roşu contra acţiunilor care implică o folosire excesivă a forţei, inclusiv utilizarea neautorizată a braţelor şi coatelor". "Jucătorii trebuie să se simtă în siguranţă", a menţionat UEFA.

UEFA a pus accentul pe respectul deciziilor arbitrilor: "Jucătorii implicaţi într-o contestaţie colectivă trebuie să ştie că principalii autori ai contestaţiei, inclusiv cei care se alătură acţiunii, vor primi cartonaşul galben".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici