GALERIE FOTO Programul şi meniul bunicii Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani

  • Ernestine Shepherd a descoperit sportul la bătrâneţe, pe când avea 56 de ani, îndemnată de sora ei.
  • În 2010, femeia a fost inclusă în Cartea Recordurilor drept cea mai vârstnică câştigătoare a unui concurs de culturism.
  • Mănâncă de 7 ori pe zi şi a renunţat la medicamentele pe care le lua pentru hipertensiune arterială.
6695 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Programul şi meniul bunicii Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani

Programul şi meniul bunicii Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani

Ernestine Shepherd n-are vârsta care îi apare în actele oficiale. Cei 85 de ani pe care îi declară pe social media te lasă fără cuvinte. Fotografiile sale spun o poveste cu totul diferită.

Ernestine Shepherd este o fiică a anilor 1930. Acum 28 de ani, când avea 56 de ani, a decis că este timpul să-şi inaugureze a doua viaţă. Totul s-a întâmplat într-o zi când era afară şi o repetiţie generală a dezvăluit că era mai puţin în formă decât credea. Aşa că s-a gândit să se înscrie la un curs de fitness pentru a pierde în greutate şi a reveni în formă. Sora ei, Mildred, a sfătuit-o să se lupte cu greutăţile, altele decât cele ale vieţii. „Sora mea a avut un rol esenţial în a mă face să încep să ridic greutăţi şi să devin culturistă”, a recunoscut ea într-un interviu.

Când Mildred a murit de un anevrism cerebral în 1992, Ernestine a promis să-şi onoreze memoria făcând şi mai mult pentru a rămâne sănătoas.
”La început eram doar furioasă de moartea surorii mele. Dar m-am pus din nou în picioare şi mi-am spus că voi continua să mă antrenez 3 zile pe săptămână ”. Aşa a decis să investească într-un antrenor personal: "Antrenorul meu, fostul domn al Universului Yohnnie Shambourger, a fost cel care m-a transformat".

Antrenamentul cu Shambourger a propulsat-o pe Ernestine la prima competiţie de culturism, pe care a şi câştigat-o. Vestea a făcut înconjurul lumii şi, la timp, a sosit apelul din Cartea Recordurilor.

„Au vrut să afle dacă eu sunt cu adevărat cea mai vârstică femeie culturistă competitivă din lume”, a comentată ea amuzată.
Recordul i-a fost acordat oficial în 2010. 11 mai târziu, Ernestine Shepherd continuă să adune premii şi realizări. Chiar şi starul pop Beyonce s-a înclinat în faţa mitul ei şi a dorit-o în videoclipul ”Black is King”, anul trecut.

Sportul a scăpat-o de multe boli

Shepherd are un program de la care nu se abate. Merge aproximativ 3 mile în fiecare dimineaţă şi ridică greutăţi de trei ori pe săptămână. Între timp, urmează o dietă echilibrată de proteine, din cereale integrale şi carbohidraţi, cu aproximativ 120 de grame de proteine slabe în fiecare zi.

De asemenea, a redus carnea roşie şi nu mănâncă carbohidraţi. Aşa cum a renunţat la alimentele industriale, dulciurile şi alte alimente nedorite. În total, îşi permite 7 mese mici pe zi. Din fericire, soţul Collin o ajută să le pregătească.

Shepherd crede că aceste schimbări de stil de viaţă au eliberat-o de mai multe boli. „Obişnuiam să sufer de hipertensiune arterială, atacuri de panică, reflux acid. După ce am început să mă antrenez, totul s-a schimbat pentru mine. Nu mai există medicamente pentru hipertensiunea arterială. Gata cu atacurile de panică. Gata cu refluxul. Exerciţiul nu este muncă. Este un leac. Şi este o bucurie”.

La câteva zile după împlinirea vârstei de 85 de ani, Ernestine continuă să lucreze ca instructor de fitness şi ca model. De asemenea, a scris o carte pentru a le spune oamenilor că nu este prea târziu pentru a fi în formă. Şi oricui îi cere secretul, îl dezvăluie fără ezitare: „Dacă ar exista vreodată un medicament anti-îmbătrânire, acesta ar fi exerciţiu fizic”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici