Proprietarul lui Tottenham Hotspur, acuzat de presupuse tranzacţii cu informaţii privilegiate

Proprietarul echipei Tottenham Hotspur, Joe Lewis, a fost acuzat de "orchestrarea unei scheme de tranzacţionare cu informaţii privilegiate", a declarat avocatul american Damian Williams, citat miercuri de BBC Sport.

209 afișări
Imaginea articolului Proprietarul lui Tottenham Hotspur, acuzat de presupuse tranzacţii cu informaţii privilegiate

Proprietarul lui Tottenham Hotspur, acuzat de presupuse tranzacţii cu informaţii privilegiate

Williams a folosit un anunţ video pentru a-l acuza pe miliardarul britanic că s-a folosit de informaţii privilegiate pentru "a le oferi cadouri prietenilor şi iubitelor sale".

Joe Lewis „a fost pus sub acuzare şi va fi în faţa justiţiei" în Districtul de Sud din New York (SDNY), a declarat Williams.

În declaraţia video, postată pe Twitter, Williams a prezentat o serie de acuzaţii la adresa lui Lewis. O declaraţie oficială scrisă, cunoscută sub numele de rechizitoriu, nu a fost încă publicată.

"Susţinem că, timp de ani de zile, Joe Lewis a abuzat de accesul său în sălile de consiliu ale companiilor şi a furnizat în mod repetat informaţii privilegiate partenerilor săi romantici, asistenţilor săi personali, piloţilor săi privaţi şi prietenilor săi", a declarat avocatul în materialul video.

Williams, ofiţer federal şef al poliţiei federale pentru SDNY, a susţinut că cunoştinţele lui Lewis au folosit aceste informaţii pentru a câştiga milioane de dolari pe piaţa bursieră.

"Mulţumită [domnului] Lewis, aceste pariuri erau un lucru sigur", a susţinut el.

Lewis deţine sute de active, inclusiv clubul londonez Spurs din Premier League şi o participaţie în lanţul britanic de pub-uri Mitchells & Butlers. Revista Forbes a estimat recent averea sa la 4,73 miliarde de lire sterline (6,1 miliarde de dolari).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici