Rangers, Zagreb şi Copenhaga calificate în faza grupelor Ligii Campionilor

Echipa lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers a revenit în faza grupelor Ligii Campionilor prima dată după 12 ani, cu o victorie cu 1-0 pe terenul lui PSV Eindhoven, miercuri seara, în timp ce Dinamo Zagreb s-a calificat, de asemenea, cu o victorie în prelungiri în faţa norvegienilor de la Bodo/Glimt.

173 afișări
Imaginea articolului Rangers, Zagreb şi Copenhaga calificate în faza grupelor Ligii Campionilor

Ianis Hagi, Facebook

Antonio Colak a marcat golul victoriei pentru echipa din Glasgow, după o oră de joc, la capătul unei faze în care Milik Tillam l-a păcălit pe fundaşul lui PSV, Andre Ramalho, şi i-a pasat mingea în careu atacantului croat, care nu a greşit.

Rangers a ajuns în finala Europa League sezonul trecut, pierdută în faţa lui Eintracht Frankfurt, iar revenirea în faza grupelor Ligii Campionilor completează o revenire impresionantă pentru clubul scoţian.

După ce a fost lovită de probleme financiare şi a intrat în lichidare, Rangers a fost nevoită să o ia de la capăt în al patrulea eşalon al fotbalului scoţian în 2012.

„Este greu de descris în cuvinte, este o mare performanţă a echipei. Este o călătorie extraordinară pe care o vom avea în acest an şi sunt foarte mândru de toţi aceşti băieţi", a spus Colak.

„Am fost în lacrimi pe teren, a fost un moment de bucurie. Când eram copil mi-am dorit mereu să concurez la acest nivel şi să fiu aici este uimitor", a adăugat el.

Cu Celtic, de asemenea în faza grupelor, Scoţia va avea ambii săi giganţi în competiţia de elită pentru prima dată din 2007/08.

Dinamo Zagreb a avut nevoie de prelungiri pentru a trece cu 4-1 de norvegienii de la Bodo/Glimt, asigurându-şi o victorie cu 4-2 la general, după ce a pierdut avantajul din prima repriză.

Mislav Orsic a adus-o pe Dinamo în avantaj, cu un şut din unghi închis, în minutul 4, iar apoi o execuţie Bruno Petkovic a mărit avantajul, ducând scorul la 2-1 la general.

Însă campioana Norvegiei a revenit în joc, Albert Gronbaek egalând în minutul 70, cu un şut pe care portarul lui Dinamo, Dominik Livakovic, ar fi trebuit să-l reţină.

Dar la începutul celei de-a doua reprize de prelungiri, Dinamo şi-a refăcut avantajul cu finalizarea lui Josip Drmic, iar apoi şi-a asigurat victoria cu un gol marcat în ultimul minut de Petar Bockaj.

FC Copenhaga s-a calificat, de asemenea, în faza grupelor, după ce a remizat 0-0 pe terenul turcilor de la Trabzonspor şi a obţinut o victorie cu 2-1 la general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici