REACŢII după tragerea la sorţi pentru preliminariile CE-2016: "E o super-grupă. România are şanse bune de calificare"

Reprezentativa României va evolua în grupa F în preliminariile Campionatului European din 2016, în compania selecţionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Nisa. Reprezentativa României va debuta în preliminarii în data de 7 septembrie, când are programat un meci în deplasare cu Grecia,

1195 afișări
Imaginea articolului REACŢII după tragerea la sorţi pentru preliminariile CE-2016: "E o super-grupă. România are şanse bune de calificare"

REACŢII după tragerea la sorţi pentru preliminariile CE-2016: "E o super-grupă. România are şanse bune de calificare" (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Dică: E o grupă echilibrată, dar avem şanse de calificare

Mijlocaşul echipei FC Viitorul, Nicolae Dică, a declarat, duminică, după tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2016, că prima reprezentativă are şanse de calificare, fiind convins că România îşi va lua revanşa faţă de greci.

"E o grupă echilibrată, dar avem şanse mari la calificare, pentru că sunt destule echipe pe care le putem învinge. Sigur ne vom lua revanşa în faţa grecilor", a spus Dică.

Antrenorul echipei Dinamo, Flavius Stoican, a afirmat că România are şanse mari de calificare, însă a precizat că diferenţele de valoare nu mai sunt atât de mari între primele reprezentative. "La prima vedere plecăm cu mari şanse de a ne califica, dar cum se vede şi în campionatul nostru, nu mai sunt diferenţe mari între echipe. Cine face mai puţine greşeli, câştigă", a completat Stoican.

Lupescu: În grupa României nu există o favorită clară, avem şanse bune de calificare

Fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, UEFA chief technical officer, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că în grupa F a preliminariilor Euro-2016 din care face parte România nu există o favorită clară şi a precizat că echipa naţională are "şanse bune de calificare".

"Şansele României în această grupă sunt bune, formatul din aceste preliminarii ne avantajează, deci depinde numai şi numai de noi. Din punctul meu de vedere nu există o favorită clară la calificare în grupa noastră. Poate Grecia, dar numai pentru că este calificată la Mondiale", a afirmat Lupescu.

În opinia acestuia este foarte important ca jucătorii români să înveţe din greşelile făcute în precedenta campanie de calificare în partidele cu Ungaria şi Grecia. "Am picat într-o grupă bună. Acum depinde foarte mult de ce echipă aliniem noi şi de felul în care ne prezentăm. Este foarte important să nu mai repetăm greşelile din trecut. Sper ca jucătorii să fi învăţat, iar cu puţină concentrare putem ajunge la Euro", a adăugat Lupescu.

Viorel Moldovan: E o super-grupă, dacă nici acum nu ne calificăm suntem fraierii fraierilor

Antrenorul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că echipa naţională a României a fost repartizată în preliminariile Euro-2016 într-o grupă foarte accesibilă, precizând că dacă nici acum nu se califică tricolorii sunt "fraierii fraierilor”.

"Eu zic să facem rezervările de pe acum la bilete şi la cazare în Franţa, aşa ieşim şi noi mai ieftin. Este o super-grupă, dacă nici acum nu ne calificăm înseamnă că suntem fraierii fraierilor", a spus tehnicianul.

Fostul atacant al echipei naţionale susţine că în grupa F România ar putea fi surprinsă doar de finlandezi cu Moş Crăciun. "Din punctual meu de vedere, e clar că nu se poate întâmpla nimic. Adică cine să se surprindă în grupa asta? Cu ungurii am jucat, îi ştim, pe greci îi ştim, şi dacă nu eram fraieri îi scoteam de la baraj... Şi atunci cine să ne surprindă? Poate finlandezii cu Moş Crăciun", a adăugat, ironic, Viorel Moldovan.

Hagi despre preliminariile CE: O grupă accesibilă

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a catalogat drept "accesibilă" grupa F de calificare la turneul final al Campioantului European din 2016, din care face parte România alături de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Fero.

"Nu suntem calificaţi la europene sau la mondiale de ceva timp, aşa că trebuie să ne unim cu toţii. Este accesibilă şi atunci trebuie să ne unim cu toţii, tot ce înseamnă suflarea fotbalistică pentru echipa naţională şi să obţinem calificarea. Ne trebuie o atmosferă foarte bună care să înconjoare echipa naţională. Este o grupă accesibilă. Depinde de noi, trebuie să canalizăm energia pe echipa naţională în următorii doi ani pentru că trebuie să ne calificăm. Trebuie să credem în şansa noastră, toată lumea", a spus Hagi la Dolce Sport.

Pe de altă parte, Hagi s-a declarat bucuros de victoria obţinută de echipa sa FC Viitorul, scor 2-1, în meciul de campionat cu Dinamo, disputat duminică, la Bucureşti. "Eu cred că greşeala lor a fost când au văzut în prima repriză că lucrurile merg, domină, s-au gândit să-şi păstreze energia pentru derbiul cu Steaua şi ăsta a fost avantajul nostru. Sunt puncte mari pentru moral, pentru încrederea jucătorilor. O victorie cu Dinamo îşi aduce întotdeauna o încredere enormă. Dar nu avem timp să ne bucurăm prea tare pentru că vine CFR-ul la noi acasă şi iar trebuie să facem un meci mare", a afirmat Hagi.

Fernando Santos: Nu contează că jucăm din nou cu România, acum e o campanie de calificare

Selecţionerul Greciei, Fernando Santos, a declarat, duminică, după tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2016, că nu contează că formaţia sa va întâlni din nou România în drumul spre calificarea la turneul final, deoarece acum meciurile sunt diferite într-o campanie.

"Nu putem vorbi despre o grupă grea sau uşoară. Grecia a fost în urna capilor de serie, dar asta nu înseamnă nimic, totul se va decide pe teren, acolo trebuie să demonstrezi că eşti mai bun. Nu contează că vom juca din nou cu România după ce am învins-o la barajul pentru Mondialele din Brazilia, vor fi meciuri diferite, acum este o campanie de calificare. Şi oricum, nu doar România este în această grupă, şi celelelalte echipe sunt periculoase şi le vom trata cu maximă seriozitate şi respect", a spus Santos, pentru site-ul federaţiei elene.

Preşedintele federaţiei, Giorgios Sarris, susţine că nu contează calculele care se fac înaintea startului preliminariilor. "După ce am obţinut calificarea la CM din Brazilia, sperăm că vom fi capabili să ajungem şi în Franţa. Tot ce contează este evoluţia jucătorilor la fiecare meci, mai puţin calculele pe care le facem acum. Sunt încrezător că ne putem califica şi la CE şi aduce fanilor noştri încă o mare bucurie", a completat Sarris.

Piţurcă: Până la meciurile oficiale ar trebui să mai apară 10 jucători ca să putem emitem pretenţii

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, duminică, după tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2016, că echipa naţională mai are nevoie de aproximativ zece jucători pentru a putea emite pretenţii la calificare.

"Putem câştiga punctele puse în joc, însă concluzia e că fotbalul se joacă pe teren. Mai e o perioadă destul de lungă până vor începe meciurile oficiale. Până atunci se vor analiza foarte bine echipele pe care le vom întâlni. Însă mai e o perioadă destul de lungă până în toamnă. Se vor mai schimba multe, sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine, nu stăm pe roze. Jucătorii noştri nu joacă la echipele din exterior şi până în toamnă ar trebui să mai apară şapte, opt, zece jucători la rampă ca să putem emite pretenţii", a spus Piţurcă, informează Dolce Sport.

Victor Piţurcă a afirmat că în partidele cu Grecia nu va căuta revanşa după ratarea calificării la turneul final al Cupei Mondiale. "Cu Grecia nu va fi neapărat o revanşă. Era important să ne calificăm la Mondialul din Brazilia. Am pierdut această şansă, iar acum sper să ne calificăm la turneul final din Franţa. Dacă Ungaria e în grupa a doua valorică, înseamnă că merita să fie acolo, chiar dacă noi am câştigat contra lor. Nu uitaţi cum am reuşit să egalăm în ultimul minut", a completat Piţurcă.

Selecţioner Ungaria: Îi cunoaştem foarte bine pe români, am jucat cu ei de curând

Tehnicianul Pinter Attila a declarat că echipa Ungariei trebuie să creadă în calificarea la Campionatul European şi să găsească slăbiciunile adversarelor, subliniind că dintre naţionalele pe care le va întâlni în preliminarii cunoaşte România foarte bine, deoarece a mai jucat împotriva acesteia.

"Nu contează cu cine joci, important e să formezi o echipă competitivă şi să dai totul meci de meci. Cu cât faci mai multe puncte, cu atât ai şanse mai mari de calificare. Pentru asta va trebui să muncim mult, să fim bine pregătiţi. Pe români îi cunoaştem foarte bine, am jucat cu ei de curând, Finlanda are o echipă omogenă şi disciplinată. Fanii noştri ne pot ajuta foarte mult la meciurile de acasă. Trebuie să credem în calificare până la capăt, aşteptăm de 27 de ani să ajungem la un turneu final şi va trebui să găsim slăbiciunile adversarelor noastre", a spus Pinter Attila, conform site-ului oficial al Federaţiei Ungare de Fotbal.

Michael O'Neill: Suntem mulţumiţi de grupă

Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, s-a declarat mulţumit de grupa F în care va evolua naţionala sa, în preliminariile CE-2016, din care face parte şi România, subliniind că din prima urnă şi-a dorit Grecia, informează uefa.com.

"Sincer să fiu, suntem mulţumiţi. Din prima urnă ne-am dorit Grecia, chiar dacă va fi foarte greu", a afirmat O'Neill.

Dragomir: Şi dacă alegeam noi grupa nu ieşea asa

Fostul preşedintele al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că grupa României din preliminariile Euro-2016 este una uşoară şi că jucătorii tricolori ar trebui să ocupe locul I la finalul calificărilor, deoarece Grecia va pierde mai mulţi jucători după Cupa Mondială din acest an.

"Şi dacă alegeam noi grupa nu ieşea aşa. E grupă uşoară. Cea mai uşoară, aşa ceva nici nu mi-aş fi putut imagina. Ar trebui să luăm locul I pentru că grecii scot vreo 6-7 jucători acum, nu mai pot duce nici ei. După ce vin din Brazilia se retrag vreo şase de la greci. Nu însă şi Mitroglou. Cred că îl lasă în pace pe Piţurcă şi va califica echipa naţională. Nu aş fi vrut Spania. Piţurcă rămâne sigur, că nu le convine să dea atâţia bani. Riscul este prea mare, că ăla care vine, dacă nu califică echipa, ar trebui să plece şi federaţia şi antrenorul", a declarat, duminică, Dragomir, la Sport.ro.

Katsouranis: Nu am picat cu echipe foarte puternice, dar sunt periculoase

Căpitanul reprezentativei Greciei, Kostas Katsouranis, a declarat, duminică, după tragerea la sorţi pentru preliminariile CE-2016, că adversarele din grupa F, între care se află şi România, nu sunt foarte puternice, dar sunt periculoase, informează uefa.com.

"Este o tragere bună pentru noi, dar trebuie să demonstrăm şi în teren acest lucru. Cred că avem ceea ce trebuie pentru a ne califica. Nu am picat cu echipe foarte puternice, dar sunt periculoase", a declarat Katsouranis.

Gheorghe Popescu: Nu avem nicio scuză să nu ieşim din grupa asta

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, duminică, după tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2016, că prima reprezentativă nu are voie să nu se califice la turneul final, precizând că adversarii sunt cei pe care i-a dorit toată lunea.

"E grupa pe care ne-am dorit-o. Oricare ar fi fost grupa, antrenorul echipei naţionale are obligaţia să califice echipa naţională la fiecare doi ani de zile. Nu avem nicio scuză să nu ieşim din grupa asta, nicio scuză. Grecia este echipa pe care ne-am dorit-o ca şi cap de serie. Pe Ungaria, de asemenea ne-am dorit-o. Nu cred că se putea o grupă mai favorabilă la primele două urne, dar atenţie mare la echipele de pe locurile patru şi cinci, pentru că sunt echipe care ne pot pune probleme", a spus Popescu, la DigiSport.

Reprezentativa României va evolua în grupa F în preliminariile Campionatului European din 2016, în compania selecţionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Nisa.

Primele două echipe din cele nouă grupe se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luând în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015, pentru cele patru locuri rămase.

Tricolorii au întâlnit Grecia în noiembrie 2013, în barajul pentru calificarea la CM din Brazilia, fiind învinşi la Atena, scor 3-1, şi remizând la Bucureşti, scor 1-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici