Rio de Janeiro va mări cu o treime capacitatea hotelieră în vederea CM-2014 şi JO-2016

Oficialităţile din Rio de Janeiro, poarta turistică de intrare în Brazilia, vor mări cu o treime capacitatea hotelieră începând de acum până la Cupa Mondială ce va avea loc în 2014 în ţara sud-americană, au asigurat, marţi, responsabili locali de turism.

17 afișări
Imaginea articolului Rio de Janeiro va mări cu o treime capacitatea hotelieră în vederea CM-2014 şi JO-2016

Rio de Janeiro va mări cu o treime capacitate hotelieră în vederea CM-2014 şi JO-2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai multe evenimente sportive, printre care Cupa Mondială de fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, sunt pe ordinea de zi a oraşului Rio în următorii ani. O astfel de conjunctură nu se va mai prezenta prea curând", a spus secretarul municipal de turism, Antonio Pedro Figueira de Mello, în timpul unei conferinţe de presă.

Oraşul doreşte să folosească aceste evenimente de nivel mondial pentru a se dezvolta şi a recâştiga terenul pierdut după ce a încetat să mai fie capitală în detrimentul localităţii Brasilia în 1960.

Până în 2014, cu doi ani înainte de găzduirea celei de-a 31-a ediţii a Jocurilor Olimpice, oraşul, care are în prezent 28.000 camere de cazare ale turiştilor, va spori capacitatea sa de primire cu 9.000 de camere, a menţionat Figueira de Mello.

Oficialul brazilian susţine că deşi una dintre cele mai mari probleme ale oraşului este violenţa, programul de pacificare în cartiere, prin expulzarea traficanţilor de droguri, este pe cale să amelioreze situaţia. "În timpul ultimului carnaval de la Rio, 26% dintre turişti s-au plâns mai puţin comparativ cu 2009", a adăugat Antonio Pedro Figueira de Mello.

Potrivit responsabilului, din momentul în care Rio de Janeiro a fost desemnat, în luna octombrie, să organizeze Jocurile Olimpice din 2016, oraşul este tot mai solicitat ca destinaţie turistică.

El a dat asigurări că oraşul, conform angajamentele asumate în faţa Comitetului Olimpic Internaţional, va începe lucrul pentru îmbunătăţirea transportului, extinderea liniilor de metrou, renovarea zonei portuare şi aeroporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici