RoDrift Games revine la Constanţa după 6 ani

RoDrift Games revine la Constanţa cu un nou eveniment dedicat sportivităţii şi siguranţei în trafic, proiect finanţat de Primăria Municipiului Constanţa

144 afișări
Imaginea articolului RoDrift Games revine la Constanţa după 6 ani

RoDrift Games revine la Constanţa după 6 ani

10 dintre cei mai bine cotaţi piloţi de drift din Campionatul Naţional vor fi prezenţi pe 23 si 24 iulie, intervalul orar 17:00 – 22:00, în zona plajei Modern din Constanţa pentru o ediţie specială a RoDrift Games by the Sea, acolo unde aceştia vor face demonstraţii spectaculoase, cu numeroase tandemuri, dar se vor dedica în special în educaţia rutieră a tinerilor şoferi şi pe siguranţă în trafic, pornind de la sondajele alarmante care ne pozitineaza pe ultimele locuri în europa în ceea ce priveşte numărul mare de accidente rutiere datorate teribilismului şi condusului agresiv.

Claudiu Adam, Natalia Iocsak, Gabor Imre, Sorin Ene, Gabriel Imre, Alice Ene, Eduard Niţă, Răzvan Stan, Ştefan Zaharie şi Radu Moise, toţi piloţi cu experienţă în Campionatul Naţional de Drift, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, vor fi prezenţi alături de maşinile lor de concurs la o întâlnire cu publicul din Constanţa, iar ulterior vor face o demonstraţie de derapaje controlate.
Astfel, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile trecute, acolo unde zeci de mii de oameni au fost prezenţi, şi de această dată piloţii vor urma trasee deja stabilite pe circuit, unde vor avea misiuni de îndeplinit cum ar fi atingerea unei bile suspendate, parcare laterală în drift, derapaje controlate între două puncte fixe sau ocolirea unor obstacole în timpul derapajului controlat.

Spectatorii, cooptaţi ca şi copiloţi

Pe lângă spectacolul oferit de piloţi, spectatorii se vor putea bucura şi de o experienţă inedită, acela de a fi copiloţi pentru una dintre cursele de drift. În plus, în permanenţă, la faţa locului va fi expusă o maşină de concurs, acolo unde un instructor autorizat va explica publicului cât de importantă este siguranţa într-o maşină de concurs, dar şi la ce riscuri se expune un teribilist care alege să nu respecte regulile de circulaţie.

La finalul zilei de spectacol, piloţii vor reveni în paddock, acolo unde vor avea o sesiune de Întrebări şi Răspunsuri, dar şi de poze, cu fanii prezenţi la faţa locului. De asemenea, vor organiza şi un concurs între spectatori cu triciclete, iar cei mai buni vor fi răsplătiţi cu premii şi medalii.

„Siguranţa rutieră este primordială şi prin astfel de spectacole organizate vom putea atrage atenţia şi asupra pericolelor care ne pândesc atunci când ieşim pe stradă. De asemenea, îi îndemnăm pe toţi cei care vor să epateze în trafic, să se gândească de două ori înainte de a încălca regulile. Totodată le recomandăm celor care îşi doresc o doză de adrenalină, să se înscrie în campionatul dedicat clasei street, organizat special pe circuite omologate şi bine securizate”, a declarat Denis Alexandru Manea, reprezentant RoDrift.

Asociaţia Sportivă Romanian Drift Community a luat naştere în 2014, iar în prezent este principalul promotor al Campionatului Naţional de Drift, organizat sub egida FRAS. În toţi aceşti ani, sute de tineri au făcut pasul spre competiţiile oficiale, iar mesajul a fost în permanenţă de a goli străzile de teribilişti şi mutarea lor într-un cadru oficial, unde pericolul accidentelor este mult mai redus. RoDrift Games by the Sea - Sportivitate şi Siguranţă în Trafic este un proiect finanţat de Primăria Municipiului Constanţa. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit pe toată desfăşurarea acestuia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici