România, a doua victorie în preliminariile CM din 2010 la volei

Naţionala de volei masculin a României a învins vineri, la Povoa de Varzim, reprezentativa Portugaliei, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-21, 25-23), în cel de-al doilea meci din cadrul grupei G de calificare la Campionatul Mondial din 2010 (Italia).

1 afișare

Debutul partidei a aparţinut gazdelor, care nu au reuşit însă detaşarea pe tabelă. Tricolorii au egalat şi au preluat conducerea la mijlocul setului, 14-13, impunându-se cu 25-22. În setul secund, România a început perfect, 6-1 şi 11-3, dar apoi a avut emoţii (18-16), reuşind să le depăşească graţie concentrării din final, 25-21. Cu moralul ridicat la scorul de 2-0, jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu au mai făcut un efort important în setul al treilea, pe care şi l-au adjudecat cu 25-23, în faţa echipei gazdă a turneului, 3-0.

În primul meci din grupa G, România a învins echipa Sloveniei, cu 3-2, celelalte rezultate înregistrate fiind: Grecia-Slovenia 1-3, Portugalia-Danemarca 3-0, Portugalia-Grecia 3-1 şi Danemarca-Grecia 0-3.

Echipa tricoloră, antrenată de Stelian Moculescu, va mai întâlni Grecia (sâmbătă) şi Danemarca (duminică).

Din grupa României se vor califica la ultimul turneu premergător CM din 2010 (Italia), primele trei clasate. Dacă va obţine calificarea, reprezentativa României va juca apoi, între 14 şi 30 august, pentru primele două locuri în grupa în care va fi repartizată (calificante la turneul final al CM din 2010), în funcţie de locul ocupat la turneul din Portugalia.

La doar câteva zile după încheierea meciurilor de la Povoa de Varzim, voleibaliştii români vor participa la nou-înfiinţata Ligă Europeană, în cadrul căreia vor juca, în ordine, cu Germania, Grecia şi Belgia, partide tur-retur, între 5 iunie şi 12 iulie. Turneul Final Four al Ligii Europene va avea loc în perioada 17-19 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici