România a obţinut două medalii de aur la CE de judo de la Viena

Sportivele Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au fost medaliate cu aur, joi, la Campionatul European de judo de la Viena.

91 afișări
Imaginea articolului România a obţinut două medalii de aur la CE de judo de la Viena

Alina Dumitru, medalie de aur în prima zi a CE de judo de la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru şi-a trecut în cont a şasea medalie de aur europeană a carierei, care se alătură celor două de bronz, tot europene, plus două similare la Campionatele Mondiale, şi celei de aur de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

La Viena, Alina Dumitru a început competiţia prin câştigarea grupei D, în care a avut două partide, trecând de Lisa Kearnay (Irlanda) şi de Charline Van Snick (Belgia). În semifinale, campioana olimpică de la Beijing a eliminat-o pe spaniola Oiana Blanco, iar în ultimul act a trecut şi de unguroaica Eva Csernoviczki, prin ippon, cu 35 de secunde înaintea expirării timpului regulamentar.

Tot joi, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu va disputa finala categoriei cu reprezentanta ţării gazdă, Sabina Filzmoser, în timp ce la categoria 52 kilograme, Andreea Cătună a avut ghinion încă din primul tur, fiind eliminată de albaneza Majlinda Kelmendi.

Corina Căprioriu a câştigat grupa B, după ce le-a învins pe Hannah Brueck (Germania) şi Jovana Rogici (Serbia), calificându-se în semifinale, unde a dispus fără probleme de italianca Giulia Quintavalle. În finală, Căprioriu a trecut şi de reprezentanta ţării gazdă, Sabina Filzmoser, trecându-şi în palmares preţioasa medalie de aur europeană.

La categoria 52 kilograme, Andreea Cătună a avut ghinion încă din primul tur, fiind eliminată de albaneza Majlinda Kelmendi.

Delegaţia feminină a României a fost formată doar din cele trei sportive, care şi-au îndeplinit obiectivul trasat la plecarea din ţară: obţinerea unei medalii. Împreună cu antrenorul Florin Berceanu, cele trei sportive vor pleca din Austria direct în Ungaria, pentru un stagiu de 10 zile de refacere la Hajduszoboszlo, combinate cu antrenamente la Debrecen.

Premiile totale individuale la CE de la Viena sunt de 70.000 de euro, plus 14.000 de euro, care vor reveni antrenorilor cu sportivi medaliaţi şi încă 6000 de euro sportivului sau sportivei, care va câştiga cele mai multe meciuri prin ippon.

Primele trei echipe din clasamentul final vor fi recompensate cu câte 10.000 de euro (locul I), 5.000 de euro (locul II) şi 3000 de euro (locul III).

Premiile individuale vor avea următorul cuantum: 2500 de euro (medalia de aur), 1500 de euro (medalia de argint) şi două premii a câte 500 de euro (medaliile de bronz).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici