România a remizat cu Franţa, scor 2-2, în preliminariile CM-2010 (Galerie Foto)

Reprezentativa României a remizat, sâmbătă, scor 2-2 (2-1), în faţa formaţiei Franţei, într-o partidă susţinută pe stadionul Farul din Constanţa, contând pentru grupa a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, şi a rămas fără victorie pe teren propriu.

237 afișări
Imaginea articolului România a remizat cu Franţa, scor 2-2, în preliminariile CM-2010 (Galerie Foto)

România - Franţa, scor 2-1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru echipa antrenată de Victor Piţurcă au înscris Florentin Petre '6 şi Goian '17, în timp ce pentru echipa Franţei au marcat Ribery '37 şi Gourcuff '69.

În minutul 6, Florentin Petre a primit o pasă pe culoar, i-a luat faţa lui Evra, şi a marcat cu un şut de la aproximativ 12 metri, în stânga portarului Mandanda.

În minutul 17, Dorin Goian a majorat diferenţa pe tabela de marcaj, după o lovitură de cap, de la aproximativ 8 metri, în urma unei lovituri de colţ, executată de Florentin Petre, de pe partea dreaptă. Golul lui Goian a fost al 1000-lea din palmaresul echipei naţionale.

În minutul 37, oaspeţii au redus din diferenţă. Gourcuff a deviat uşor până la Ribery care, din interiorul careului, a şutat în colţul din dreapta al lui Lobonţ, de la aproximativ 14 metri.

În minutul 69, Gourcuff a şutat senzaţional de la aproximativ 35 de metri şi balonul a lovit transversala, după care a intrat în plasa porţii lui Bogdan Lobonţ.

Vezi aici galerie foto de la meciul România - Franţa

România: 1. Lobonţ - 2. Ogăraru, 4. Tamaş, 15. D. Goian, 3. Raţ - 6. G. Mureşan, 5. Chivu - 7. Fl. Petre (17. Bucur '76), 11. Cociş, 10. Mutu (16. Costea '75)- 9. Marica. Antrenor Victor Piţurcă.

Franţa: 1 Mandanda - 2. Sagna, 5. Boumsong, 3. Abidal, 13. Evra - 18. Alou Diarra, 8. Toulalan - 7. Ribery (9. Briand '90+1), 14. Gourcuff, 6. Malouda (10. Benzema '38) - 12. Henry. Antrenor: Raymond Domenech.

Cartonaşe galbene: Goian '17 / Boumsoung '42, Toulalan '63

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Belgia, condusă la centru de Frank De Bleeckere, ajutat la cele două linii de Peter Hermans şi Alex Verstraeten, în timp ce Luc Wouters a fost rezervă.

Observatori au fost Andreas Akkelides (Cipru) şi Jozef Marko (Slovacia).

Jucătorul Nicolae Dorin Goian a primit în minutul 17 al partidei al doilea cartonaş galben în actuala campanie de calificare la Cupa Mondială din 2010, şi va fi suspendat pentru următorul meci al echipei naţionale, cu Serbia.

Fotbalistul francez Patrick Vieira s-a accidentat la încălzire înaintea meciului şi în locul său a fost introdus Alou Diarra, de la Girondins Bordeaux. Vieira a suferit o contractură la pulpa dreaptă.

Înainte de startul partidei, echipele nu au intrat pe teren până când crainicul stadionului nu a terminat de prezentat lotul României, jucătorii şi brigada de arbitrii aşteptând la ieşirea din tunel.

Antrenorul formaţiei internazionale Milano, Jose Mourinho, a urmărit partida de la tribuna oficială, unde a stat între fostul impresar Ioan Becali şi finanţatorul formaţiei Steaua, Gigi Becali.

Jucătorii francezi care nu au făcut parte din lotul de 18 pentru partida cu România - Squillaci, Gallas, Anelka, Sinagma Pongolle şi Clichy - au urmărit prima repriză de la tribuna 0, trăind la intensitate maximă jocul. Nicolas Anelka a fost cel mai calm dintre cei cinci fotbalişti.

După faza din minutul 65, când Lobonţ a intervenit în două rânduri, mai mulţi spectatori de la tribuna I i-au cerut selecţionerului Victor Piţurcă să-l schimbe pe Răzvan Cociş, după ce acesta a pierdut un balon la aproximativ 40 de poartă.

Partida cu Franţa a decurs într-un mod asemănător cu cea dintre România şi Bulgaria de la Constanţa, din preliminariile Euro-2008, în care tricolorii au condus cu 2-0, însă oaspeţii au revenit şi meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici