România, a treia înfrângere la CM masculin, din Suedia

Naţionala de handbal masculin a României a înregistrat, luni, la Lund, a treia înfrângere din grupa C preliminară, la CM din Suedia, în faţa reprezentativei Algeriei, scor 15-14 (8-10).

24 afișări
Imaginea articolului România, a treia înfrângere la CM masculin, din Suedia

România, a treia înfrângere la CM masculin, din Suedia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tricolorii au început ambiţioşi partida cu Algeria, conştienţi că doar o victorie îi mai ţine în lupta pentru locul trei (4-2, min. 5). Pe teren a revenit şi Csepreghi, accidentat la ultimul turneu amical şi indisponibil în primele două partide. România a reuşit să pună diferenţă pe tabelă încă de la mijlocul reprizei, 7-3, după câteva realizări excelente ale lui Ghionea. Adversarii, mult mai modeşti decât croaţii sau danezii, nu au reuşit să ţină ritmul cu jucătorii lui Stîngă (10-5, min. 25), dar a urmat deja cunoscuta cădere în jocul tricolorilor, care nu au mai marcat în ultimele cinci minute, Algeria apropiindu-se la 10-8, scorul pauzei.

La reluare, tot algerienii au marcat primii, 10-9 (min. 34), dar Ghionea a reuşit să îndepărteze pericolul, 11-9, un minut mai târziu. Ratările incredibile ale jucătorilor români au revenit însă, antrenorul Stîngă fiind exasperat pe banca tehnică. Meciul a continuat încâlcit, cu greşeli individuale de ambele părţi şi doar două goluri marcate în 13 minute din partea a doua. Portarii celor două echipe, Popescu şi Slahdji erau singurii care păreau din alt "film", având intervenţii spectaculoase. Algeria a profitat încet-încet de fiecare atac ratat cu nonşalanţă al românilor, a egalat, iar cu trei minute înaintea finalului, după ce Fenici a mai ratat un atac, a preluat conducerea, 13-14. "Hai să facem ceva!", a fost indicaţia la time-out a antrenorului Vasile Stîngă. Csepreghi a ratat atacul următor, Iulian Stamate a egalat, dar Algeria nu s-a speriat în ultimele cinci secunde şi a marcat pentru victorie, 14-15.

România rămâne cu zero puncte în grupa C.

Marcatorii României au fost Ghionea 7 goluri, Florea 2, Novanc 2, Fenici 1, Savenco 1, I. Stamate 1, în timp ce Algeria i-a avut în prim-plan pe Berkous şi Boultif, ambii cu câte 4 goluri.

În primele două întâlniri din grupa C, România a cedat în faţa Croaţiei, 21-27, şi a Danemarcei, 30-39. Marţi este zi de pauză în grupa C, România urmând a juca miercuri, cu Australia.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se califică mai departe, acesta fiind şi obiectivul naţionalei României, la CM din Suedia. Meciurile din grupele principale vor începe în 22 ianuarie.

La ediţia din 2009, tricolorii s-au clasat pe locul 15, după 14 ani de absenţă de la un turneu final de CM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici