România e singura naţională din handbalul feminin prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial

Echipa naţională de handbal feminin a României a obţinut miercuri calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2023. Tricolorele au învins în dublă manşă Portugalia, astfel că România rămâne singura reprezentativă naţională care a fost prezentă la toate ediţiile din istoria competiţiei.

1417 afișări
Imaginea articolului România e singura naţională din handbalul feminin prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial

Sursa foto: MediafaxFoto

Campionatul Mondial din 2023 va fi organizat de Norvegia, Danemarca şi Suedia, în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie şi va avea la start 32 de ţări.

După ce în meciul tur România s-a impus fără emoţii cu 35-20, elevele lui Florentin Pera au învins şi în retur, cu scorul de 24-28 (8-13), şi România va fi din nou prezentă la un turneu final de Campionat Mondial.

În ciuda faptului că nu a au forţat, handbalistele române nu au fost conduse niciodată pe tabelă, doar debutul de meci înregistrând două situaţii de egalitate. După ce au condus şi cu 7 goluri, româncele s-au relaxat puţin pe final, obţinând totuşi o victorie confortabilă la 4 goluri diferenţă.

Golghetera meciului retur a fost Lorena Ostase, în condiţiile în care selecţionerul Pera a ales să dea mai multe minute şi garniturii secunde a echipei. Laslo şi Pintea au marcat şi ele câte 4 goluri, în timp ce de la gazde s-a remarcat Marqués Santiago, cu 6 reuşite.

Campionatul Mondial din 2023 va fi organizat de Norvegia, Danemarca şi Suedia, în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie şi va avea la start 32 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici