România este campioană mondială la minifotbal. Finală dramatică, decisă la lovituri de departajare

Echipa naţională de minifotbal a României a devenit campioană mondială sâmbătă seara, învingând în finala competiţiei disputate în Emiratele Arabe Unite naţionala Kazahstanului, după prelungiri şi lovituri de departajare.

2962 afișări
Imaginea articolului România este campioană mondială la minifotbal. Finală dramatică, decisă la lovituri de departajare

România a dominat teritorial şi la posesie prima repriză, dar a nimerit doar de 4 ori cadrul porţii, din cele 13 şuturi trimise.

Prima greşeală de posesie a tricolorilor a adus primul gol al celor din Kazahstan, care la capătul unui contraatac rapid au primit cadou un autogol din partea lui Ungur, care a încercat să respingă o centrare, cu un minut înainte de pauză.

România a continuat să aibă cea mai mare parte a timpului posesia şi în repriza secundă, cu excepţia primelor cinci minute, când Kazahstan a avut şi un şut periculos.

O nouă greşeală de control al balonului i-a dat posibilitatea lui Tarzhanov să marcheze pentru 0-2, în minutul 37, după ce l-a deposedat pe Covaci.

Când mai erau doar 4 minute, asistentul VAR a intervenit şi a acordat o lovitură de pedeapsă, pentru România, după un fault în careu. Balogh a transformat cu un şut puternic şi plasat.

Acelaşi Balogh a marcat golul egalizator, în ultimele secunde de joc, tot cu o execuţie imparabilă.

Au urmat două reprize de prelungiri, de câte 5 minute, niciuna neaducând schimbări pe tabelă.

Loviturile de departajare au fost de un dramatism incredibil. Tricolorii au avut ocazia de 3 ori să îşi adjudece victoria, după tot atâtea ratări ale adversarilor.

După câte 14 lovituri executate de către fiecare echipă, Kazahstan a ratat din nou, a patra oară, de data aceasta Covaci reuşind să marcheze şi să aducă titlul mondial pentru România, cu scorul final de 14-13.

Lotul României la WMF WORLD CUP 2023

Portari:

Ionuţ Neacşa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureş)
Dragoş Niţu – 28 ani (Reggio Liriada Braşov)
Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureş)

Jucători:

Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistriţa)
Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)
Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureş)
Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureş)
Andrei Nemiţanu – 30 ani (Glissando Timişoara)
Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iaşi)
Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistriţa)
Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)
Saron Chirică – 30 ani (Old Boys Bucureşti)
Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)
Andrei Şumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)
Gabriel Dumitraşcu – 23 ani (Chedra TAX Ploieşti)
Alex Borceanu - 38 ani (Ajax Dulcisimo Galaţi)

Staff:

Virgil Bejenaru – antrenor
Laszlo Klein – antrenor secund
Dan Ştefan Cojocaru – manager

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici