România este campioană mondială la padbol, după un turneu final fără greşeală

Echipa naţională de padbol a României a devenit duminică noua campioană mondială după ce a învins la Cupa Mondială care se desfăşoară în Brazilia, reprezentativa Uruguayului.

1892 afișări
Imaginea articolului România este campioană mondială la padbol, după un turneu final fără greşeală

România este campioană mondială la padbol, după un turneu final fără greşeală

Tricolorii au ieşit din faza grupelor fără set pierdut, după ce au învins Uruguay (7-6, 6-2), Austria (6-2, 6-2), Italia (6-4, 6-4), Kuwait (6-0, 6-2) şi Emiratele Arabe Unite (6-2, 6-0).

În fazele eliminatorii, România a trecut de Italia, în sferturi, şi de Portugalia, în semifinală, reîntâlnind în finală puternica reprezentativă a Uruguayului.

În finală, tricolorii s-au impus cu 2-1 după ce au fost conduşi, după primul set.

Lotul României de la Campionatul Mondial din Brazilia este alcătuit din Olivian Surugiu, Victoraş Popescu, Rafael Vasile şi Mihai Ţiplic.

Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel şi squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010 şi este urmaşul mult mai spectaculos şi evoluat al „tenisului de picior”. Se joacă într-un teren de sticlă panoramic, iar mingea este proiectată în pereţii fapt ce dă jocului o dinamică deosebită. Sistemul de punctaj este asemănător cu cel de la tenis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici