România - Germania şi Franţa - Olanda, în semifinalele pentru locurile 9-12 la CE de polo

Naţionala de polo a României va întâlni Germania, iar Franţa se va duela cu Olanda în semifinalele pentru locurile 9-12, la Campionatul European de la Belgrad, câştigătoarele urmând a juca, sâmbătă, pentru poziţiile 9-10, iar învinsele pentru 11-12.

345 afișări
Imaginea articolului România - Germania şi Franţa - Olanda, în semifinalele pentru locurile 9-12 la CE de polo

România - Germania şi Franţa - Olanda, în semifinalele pentru locurile 9-12 la CE de polo (Imagine: Laurenţiu MIch/Mediafax Foto)

Tricolorii au învins, luni, Malta, cu scorul de 12-7, iar Germania a trecut de Slovacia, după prelungiri, cu 16-15, în primele meciuri pentru clasarea pe locurile 9-12. Marţi, Franţa a învins Turcia, cu 14-9, iar Olanda a trecut de Georgia, cu 16-15, astfel că în semifinalele din această fază a competiţiei se vor duela, România - Germania (miercuri), respectiv Franţa - Olanda (joi).

Sâmbătă vor avea loc finalele pentru locurile 9-10, respectiv 11-12.

Anterior, în grupa C, tricolorii au învins Georgia, cu 12-6, şi Germania, cu 14-13, şi au pierdut cu Italia, scor 5-11, iar în optimile de finală au fost învinşi de Grecia, cu 9-15.

Semifinalele CE de polo sunt programate miercuri şi joi, iar finalele pentru medalii sâmbătă.

Campioana europeană din 2016 va obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, la CE de la Belgrad se luptă şi pentru calificarea la turneul preolimpic din aprilie 2016, la care vor lua startul 12 echipe, din care cinci europene. Italia are asigurat un loc, fiind gazda turneului preolimpic. Primele trei clasate la acest turneu preolimpic se vor califica la JO de la Rio.

La ediţia din 2014 a Campionatului European, România s-a clasat pe locul 8.

Campioana europeană en-titre este Serbia, care este deja calificată la JO din 2016 în calitate de câştigătoare a Ligii Mondiale în 2015. De asemenea, Croaţia şi Grecia sunt calificate, după ce au încheiat pe locurile 2-3 la CM din 2015, după Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici