România va întâni Polonia în optimile de finală ale CM de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României, care a încheiat pe locul doi în grupa D, va întâlni, duminică, reprezentativa Poloniei (locul 3 în grupa C), în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia.

1680 afișări
Imaginea articolului România va întâni Polonia în optimile de finală ale CM de handbal feminin

România va întâni Polonia în optimile de finală ale CM de handbal feminin

Vineri au fost programate ultimele meciuri din faza grupelor la Campionatul Mondial din Serbia, rezultatele stabilind toate cele 16 echipe calificate în optimile de finală, printre care se numără şi România (locul 2 în grupa D), care va juca, duminică, în compania Poloniei (ora 21.15), care s-a clasat pe locul trei în grupa C.

Rezultatele înregistrate vineri sunt următoarele:

Grupa A: Congo-Republica Dominicană 23-22, Franţa-Coreea de Sud 27-22;

Grupa B: Japonia-Algeria 32-23, Serbia-China 32-18, Danemarca-Brazilia 18-23;

Grupa C: Argentina-Paraguay 25-15, Angola-Spania 21-30, Norvegia-Polonia 23-18;

Grupa D: Tunisia-Australia 24-15, Ungaria-Germania 26-27, România-Cehia 29-23.

La ora transmiterii acestei ştiri se mai joacă un singur meci, în grupa A, între Muntenegru şi Olanda, ambele echipe fiind însă calificate însă în optimile de finală, alături de formaţiile Franţa, Coreea de Sud (grupa A), Brazilia, Danemarca, Serbia, Japonia (B), Norvegia, Polonia, Angola, Spania (C), Germania, România, Ungaria şi Cehia (D).

Rezultatele obţinute de naţionala României în grupa D sunt următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia.

În optimile de finală se va juca "încrucişat", primele patru clasate din grupele A şi B, respectiv primele patru clasate din grupele C şi D.

Meciurile din optimi vor avea loc duminică şi luni, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.

România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici