Rusia a fost lăsată fără găzduirea Campionatului European de handbal feminin din 2026

Rusia a fost „deposedată” de organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026, după ce ţara a invadat anul trecut Ucraina, s-a anunţat marţi.

183 afișări
Imaginea articolului Rusia a fost lăsată fără găzduirea Campionatului European de handbal feminin din 2026

Rusia a fost lăsată fără găzduirea Campionatului European de handbal feminin din 2026

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a lansat acum un nou proces pentru a găsi gazde alternative.

Rusia obţinuse pentru prima dată organizarea evenimentului la cel de-al 14-lea Congres extraordinar al EHF, după ce singurul său rival, o candidatură comună a Norvegiei, Danemarcei şi Suediei, s-a retras.

Campionatele urmau să aibă loc la VTB Arena din Moscova şi la Palatul sportiv Yubileyny şi Sibur Arena din Sankt Petersburg.

Dar, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei din februarie 2022, Rusia fusese suspendată din competiţie de către Federaţia Internaţională de Handbal.

Comitetul Executiv al EHF a fost informat în cadrul unei reuniuni la Viena că "la începutul săptămânii s-a stabilit că organizarea evenimentului în Rusia nu este posibilă în calendarul dat.

"Prin urmare, o gazdă alternativă va fi căutată de către EHF în conformitate cu decizia EXEC.

"Informaţii suplimentare cu privire la noul proces de atribuire vor fi furnizate în timp util."

Federaţia Rusă de Handbal (HFR) a emis un comunicat prin care a confirmat că a fost informată de această decizie.

"Din nefericire, astăzi s-a ajuns la situaţia ca echipele şi cluburile ruseşti să fie suspendate de la participarea la competiţiile internaţionale, iar condiţiile actuale nu permit implementarea la timp a tuturor etapelor de pregătire pentru un astfel de turneu major", a precizat HFR.

"Acest lucru se referă la vizitele de inspecţie ale reprezentanţilor EHF , la suportul tehnic al arenelor, la sosirea fanilor din alte ţări şi la alte aspecte operaţionale cheie.

"În acest sens, după consultări cu conducerea EHF, s-a decis să se transfere Campionatul European 2026 din Rusia într-o altă ţară."

Rusia este una dintre cele mai importante echipe din lume, după ce a câştigat medalia olimpică de aur la Rio 2016 şi a ridicat titlul mondial de patru ori.

Dar nu a câştigat niciodată Campionatul European, obţinând o medalie de argint în 2006 şi 2018 şi una de bronz în 2000 şi 2008.

Ultima ediţie a Campionatului European de handbal feminin a avut loc anul trecut, fără Rusia, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, Norvegia câştigând pentru a noua oară, un record.

Campionatele din 2024 vor avea loc în Austria, Ungaria şi Elveţia, iar cele din 2028 vor avea loc în Norvegia, Danemarca şi Suedia.

Preşedintele HFR, Serghei Shishkarev, a afirmat că Rusia încă mai speră să organizeze Campionatele în viitor.

"Acest lucru nu înseamnă că am renunţat complet la ideea de a organiza Campionatele Mondiale sau Europene în Rusia", a declarat el pentru agenţia oficială de presă de stat rusă TASS.

"Această sarcină merită în continuare şi sunt convins că vom putea să o îndeplinim în alţi termeni".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici