Rusoaica Antyukh este pe cale să piardă aurul olimpic după ce UAI i-a descalificat rezultatele

Atleta rusă Natalia Antyukh, campioană olimpică la 400 de metri garduri în 2012, va pierde medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Unitatea de Integritate în Atletism (AIU) i-a descalificat luni rezultatele din perioada iulie 2012 - iunie 2013, relatează Reuters.

1463 afișări
Imaginea articolului Rusoaica Antyukh este pe cale să piardă aurul olimpic după ce UAI i-a descalificat rezultatele

Sursa foto: Profimedia

Antyukh, în vârstă de 41 de ani, a câştigat titlul la Jocurile Olimpice de la Londra în august 2012, învingând-o pe americanca Lashinda Demus, care va deveni campioană dacă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va da curs deciziei AIU.

"În urma acuzaţiilor AIU bazate pe datele LIMS, atleta rusă Natalia Antyukh a fost interzisă pentru utilizarea unei substanţe/metode interzise. Rezultatele DQ din 15 iulie 2012 până la 29 iunie 2013", a declarat AIU într-un comunicat.

Rezultatele obţinute de Antyukh au fost descalificate după ce Agenţia rusă antidoping (RUSADA) a dat o decizie săptămâna trecută. Hotărârea va deveni definitivă şi obligatorie dacă nu se va face apel după 45 de zile.

Antyukh ispăşeşte deja o interdicţie de patru ani, până în 2025, pentru încălcarea regulilor antidoping. Decizia a fost pronunţată anul trecut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

La vremea respectivă, TAS a spus că toate rezultatele ei competiţionale din iunie 2013 până la începutul perioadei de ineligibilitate (aprilie 2021) au fost descalificate.

Antyukh mai câştigase un bronz la 400 m în 2004 şi un argint la ştafeta de 4x400 m în 2008. Ea şi-a pierdut argintul de la ştafeta de 4x400m din 2012, când colega de echipă Antonina Krivoshapka a fost găsită vinovată de dopaj.

De asemenea, altor câţiva atleţi ruşi le-au fost retrase medaliile de la Jocurile Olimpice din 2012 din cauza încălcării regulilor antidoping.

Pe listă se află Mariya Savinova (800 m), Olga Kaniskina (20 km marş), Svetlana Shkolina (săritura în înălţime), Tatyana Lysenko (aruncarea ciocanului), Darya Pishchalnikova (aruncarea discului) şi Tatyana Chernova (heptatlon).

În probele masculine, ruşilor Serghei Kirdyapkin (50 km marş) şi Ivan Ukhov (săritura în înălţime) le-au fost retrase medaliile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici