Sainz va concura pentru Ferrari până în 2024

Pilotul spaniol Carlos Sainz va concura pentru Ferrari în Formula 1 cel puţin până la finalul sezonului 2024, a anunţat joi echipa.

99 afișări
Imaginea articolului Sainz va concura pentru Ferrari până în 2024

FOTO Formula 1

Pilotul în vârstă de 27 de ani, care a trecut de la McLaren la Ferrari în 2021 ca înlocuitor al cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel, a terminat pe locul cinci în clasamentul general şi a ajutat Ferrari să obţină locul trei în lupta constructorilor în sezonul său de debut.

El s-a bucurat de un start puternic în sezonul 2022 şi se află pe locul trei în clasamentul piloţilor, după ce a terminat pe podium în primele două curse ale sezonului, în Bahrain şi Arabia Saudită.

El nu a reuşit să termine Marele Premiu al Australiei, având un incident de pistă la scurt timp după start.

„Întotdeauna am spus că nu există o echipă mai bună pentru care să concurezi şi, după mai bine de un an alături de ei, pot confirma că a îmbrăca acest costum de curse şi a reprezenta această echipă este unic şi incomparabil", a declarat Sainz într-un comunicat.

„Cred că avem cel mai bun cuplu de piloţi din Formula 1 şi astfel, cu fiecare cursă care trece, a părut un pas complet natural să prelungim contractul lui Carlos, asigurând astfel stabilitate şi continuitate", a declarat directorul echipei, Mattia Binotto.

„În timpul petrecut până acum la echipă, el a dovedit că are talentul pe care îl aşteptam de la el, oferind rezultate impresionante şi profitând la maximum de toate oportunităţile."

Coechipierul lui Sainz, Charles Leclerc, a câştigat două dintre primele trei curse, terminând al doilea în cealaltă, şi are un avans de 34 de puncte în campionat.

Ferrari, care a câştigat ultima oară un titlu în 2008 şi nu a reuşit să câştige nicio cursă în 2020 şi 2021, conduce şi în clasamentul constructorilor cu 39 de puncte faţă de campioana Mercedes.

Marele Premiu din Emilia Romagna, de la Imola din acest weekend, runda a patra din 23, este unul pe teren propriu pentru Ferrari, pe circuitul italian care poartă numele fondatorului companiei Enzo şi al fiului Dino.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici