Sandu: Piţurcă rămâne indiferent de rezultatul meciului cu Franţa

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, marţi, că selecţionerul Victor Piţurcă va rămâne în funcţie indiferent de rezultatul meciului cu Franţa din preliminariile CM 2010.

62 afișări
Imaginea articolului Sandu: Piţurcă rămâne indiferent de rezultatul meciului cu Franţa

Sandu: Piţurcă rămâne indiferent de rezultatul meciului cu Franţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă matematic nu mai avem şanse, a spus că se retrage. Trebuie să-i dăm posibilitatea să continue cât are şanse. Dacă se retrage, trebuie să găsim soluţii şi vom găsi, oricine poate fi înlocuit. Dacă Piţurcă nu mai are şanse, va pleca, cel care va veni va avea timp să pregătească startul preliminariilor pentru 2012. Piţurcă rămâne indiferent de rezultatul meciului cu Franţa, părerea mea este că decisiv va fi meciul cu Serbia din martie. Sper să găsească cea mai bună soluţie să nu piardă meciul cu Franţa", a spus Sandu, care nu a exclus o întoarcere a lui Mircea Lucescu la naţională în viitor, ca antrenor sau director tehnic.

Mircea Sandu a afirmat că ar fi o surpriză ca naţionala României să învingă reprezentativa Franţei.

"Franţa a dat chix la Euro, ca şi noi, dar nu putem să ne comparăm ca infrastrucutră, centre, arie de selecţie. Franţa are cel puţin 40 de jucători care pot evolua pentru naţională. Mai avem mulţi ani să ajungem la nivelul Franţei, Olandei, Angliei sau Italiei. Cred că în 30 de metri ai lor putem să speculăm şi să marcăm. Ar fi o surpriză dacă am bate Franţa, fără doar şi poate. Poate nu e Anelka dar mai sunt vreo patru care îl pot înlocui fără probleme. Franţa e puternică de la mijloc în sus. Echipa naţională a fost susţinută întotdeauna cum trebuie la Constanţa. Dacă pierdem cu Franţa, pierdem foarte mult din şansele de calificare. Cu 20-22 de puncte sunt şanse mari pentru locul doi", a spus Sandu la GSP TV.

Preşedintele FRF a menţionat că revenirea lui Mutu şi Chivu este un câştig.

"Nu putem risca cu Pantilimon sau Găman la acest meci. Poate Găman va ajunge în viitor un mare fundaş central, cum e acum Goian sau cum era Prodan. În afară de cei convocaţi de Piţurcă, mai erau vreo cinci care puteau ajunge la naţională. Ghionea a făcut un gest necugetat în Feroe, care ne-a costat 10.000 de franci. Cu Mutu şi Chivu echipa va creşte, fără ei e greu. Mutu poate scoate din joc doi-trei jucători, execută lovituri libere, marchează. La meciul cu Lituania ne-a lipsit un lider, Goian nu a putut fi un lider, spre exemplu. Rădoi a considerat că poate juca şi al doilea meci după cel cu Fiorentina. Eu cred că nu a riscat la Florenţa, ci la al doilea meci, cu Otopeni. A crezut că poate juca şi al doilea meci. Nu putem interveni în politica clubului", a comentat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici