Şapte jucători de rugby s-au retras de la un meci refuzând să poarte tricouri cu simboluri LGBT

Şapte jucători de rugby din liga australiană au refuzat să joace un meci al echipei lor în semn de protest faţă de simbolul LGBT imprimat pe tricou, potrivit Sky News.

3699 afișări
Imaginea articolului Şapte jucători de rugby s-au retras de la un meci refuzând să poarte tricouri cu simboluri LGBT

FOTO foxsport.com.au

Şapte jucători din liga australiană de rugby s-au retras de la un meci după ce au refuzat să poarte un tricou cu simboluri curcubeu al LGBT. Conducerea clubului Manly Warringah Sea Eagles recunoaşte că nu s-a consultat în mod corespunzător cu jucătorii şi îşi cere scuze pentru orice „disconfort şi durere" pe care ar fi putut să le provoace comunităţii LGBT.

Clubul cu sediul în nordul oraşului Sydney a explicat că jucătorii, care au jucat în meciul precedent, s-au opus purtării tricoului din motive religioase şi culturale.

Este vorba despre un tricou cu dungi şi guler curcubeu care a înlocuit echipamentul tradiţional.

Antrenorul Des Hasler le-a luat apărarea jucătorilor, spunând că reprezentanţii clubului sunt vinovaţi.

Conform regulilor Ligii Naţionale de Rugby (NRL), ei nu pot purta tricoul standard, deoarece regulamentul meciurilor impune ca toţi jucătorii unei echipe să poarte un tricou identic.

„Acceptăm decizia lor. Aceşti tineri sunt puternici în credinţele şi convingerile lor şi le vom oferi spaţiul şi sprijinul de care au nevoie", a declarat Hasler.

Jucătorii nu au ştiut despre tricou până când acesta a fost prezentat presei, a relatat Sydney Daily Telegraph.

„Intenţia tricoului a fost de a susţine apărarea şi drepturile omului referitoare la gen, rasă, cultură, abilităţi şi mişcările LGBTQ. Din păcate, execuţia a ceea ce se dorea a fi o iniţiativă extrem de importantă a fost slabă. A existat puţină consultare sau colaborare între părţile interesate cheie, atât în interiorul, cât şi în afara clubului", a mai spus Hasler.

Retragerile îi vor lăsa pe Eagles cu puţine opţiuni deoarece echipele din liga asutraliană au 13 jucători titulari şi patru rezerve la fiecare meci.

Fostul jucător de la Manly, Ian Roberts, care este şi primul jucător profesionist de rugby care a recunoscut că este homosexual, a declarat că poziţia jucătorilor este „tristă şi inconfortabilă".

De asemenea, şeful ligii australiene de rugby, Peter V'landys, a declarat că, deşi organizaţia respectă poziţia jucătorilor, speră că aceştia se vor răzgândi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici