Şedinţă cu scandal la FR Tenis. Se cere intervenţia Guvernului

De la Viena, vicepreşedintele federal Răzvan Itu reclamă fraude în procesul de convocare a alegerilor de vineri, 10 februarie, comise de George Cosac.

2006 afișări
Imaginea articolului Şedinţă cu scandal la FR Tenis. Se cere intervenţia Guvernului

George Cosac

Scandalul nu se mai termină la Federaţia Română de Tenis. Într-un comunicat remis presei, Răzvan Itu reclamă modul în care George Cosac a convocat, pentru mâine, 10 februarie, Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui post-Ţiriac.

Răzvan Itu reclamă faptul că George Cosac aleargă de unul singur, după ce contracandidaţii săi s-au retras, constatând cu stupoare că, din „470 de entităţi care vor vota, 250 nu au niciun sportiv legitimat, niciun antrenor angajat, niciun teren de tenis în proprietate sau cel puţin în chirie şi nicio declaraţie fiscală depusă la ANAF de peste 5 ani de zile”.
 
Astfel, Cosac ar face abuzuri, pretinde Itu, care reclamă intervenţia ministrului Novak şi a premierului Ciucă, precum şi Corpul de Control.

Itu, bun cunoscător al dedesubturilor federale, şi Cosac au fost până nu de mult în aceeaşi tabără.
 
”COMUNICAT DE PRESĂ

RĂZVAN ITU – VICEPREŞEDINTE FRT

MEMBRU ÎN CONSILIUL FEDERAŢIEI EUROPENE DE TENIS URMAŞUL DOMNULUI ŢIRIAC LA FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE TENIS VREA SĂ SE AŞEZE PE TRONUL DE PREŞEDINTE PRIN ACŢIUNI DE FORŢĂ NEDEMOCRATICE TIPICE STATELOR AUTOCRATE, DUPĂ MODELUL RUSESC

EXTREM DE AGRESIV, RETROGRAD ŞI ANTI-EUROPEAN NUMITUL COSAC GEORGE COMITE ABUZ DUPĂ ABUZ, SE AUTOINTITULEAZĂ PREŞEDINTELE FRT ŞI SUBMINEAZĂ REPREZENTAREA ROMÂNIEI LA CEL MAI ÎNALT NIVEL ÎN CADRUL FEDERAŢIEI EUROPENE DE TENIS.

Tenisul din România este din nou reprezentat la cel mai înalt nivel în cadrul Tennis Europe – Federaţia Europeană de Tenis, chiar în aceste zile, la Viena, în Austria, unde are loc o foarte importantă întâlnire a Consiliului de Administraţie, precum şi şedinţe ale celor mai importante Comisii din tenisul european.

În calitatea mea de membru al Consiliului de Administraţie al Tennis Europe – fiind primul român care a ocupat o funcţie de conducere în cadrul Federaţiei Europene de Tenis – precum şi din postura de Preşedinte al Comisiilor de Tenis pentru Juniori şi de Tenis Profesionist şi Arbitraj, reprezint ROMÂNIA la nivelul tenisului european, între 8 şi 10 februarie, la cele mai importante întâlniri care vor avea loc în această perioadă la Viena şi voi contribui decisiv la luare de decizii care stabilesc strategia Tennis Europe pentru acest an şi care decid viitorul tenisului european.

În acelaşi timp, ofiţerul MAI Cosac George (ieşit anticipat la pensie înainte de împlinirea vârstei de 50 de ani) cu peste 10.000 lei / lună pensie şi un contract de aşa zise activităţi sportive tot cu MAI (prin CS Dinamo) de încă 5.000 lei / lună, a Convocat o aşa zisă Adunare Generală de Alegeri a FRT pentru funcţia de Preşedinte lăsată vacantă de domnul Ion Ţiriac prin demisie.

Acest fost ofiţer MAI, fost Preşedinte al CS Dinamo, a convocat AG de Alegeri exact în data când subsemnatul, contracandidatul său la funcţia de Preşedinte FRT reprezintă oficial România la Consiliul Tennis Europe de la Viena, încercând astfel să submineze reprezentarea României la cel mai înalt nivel european.

Totodată, numitul Cosac George a ales să convoace AG de Alegeri cu încălcarea gravă a legislaţiei în vigoare, a statutului şi actului constitutiv al FRT dar cel mai grav: cu nerespectarea mai multor hotărâri judecătoreşti definitive.

După ce FRT a cheltuit în ultimii 7 ani peste 200.000 Euro pentru servicii de consultanţă juridică, peste 30 de judecători s -au pronunţat prin sentinţe definitive anulând 8 Adunări Generale ale FRT pentru multiple motive de nelegalitate dar în principal pentru încălcarea normelor de ORDINE PUBLICĂ prevăzute de legea care reglementează modul de constituire şi de funcţionare al asociaţiilor şi federaţiilor din România – OG nr. 26/2000, pentru nerespectarea Registrelor publice create special conform normelor europene şi ale statelor cu democraţii consolidate, pentru încălcarea Legii sportului nr. 69/2000 şi a Regulamentelor de aplicare a legii şi pentru încălcarea mai multor prevederi ale Statutului şi Actelor Constitutive ale FRT.

Federaţia Română de Tenis a ajuns la contraperformanţa UNICĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi cel mai probabil şi în lume, de a fi singura Federaţie Sportivă Naţională a căror acte principale de funcţionare – Hotărârile Adunării Generale – să fie anulate de instanţele de judecată, caz nemaintâlnit nici în tările subdezvoltate din Africa!!!

Cu toate acestea, numitul Cosac George continuă să acţioneze în aceeaşi manieră, convocând la AG de Alegeri pentru data de 10 Februarie 2023, peste 470 de entităţi din care peste 250 nu au niciun sportiv legitimat, niciun antrenor angajat, niciun teren de tenis în proprietate sau cel puţin în chirie şi nicio declaraţie fiscală depusă la ANAF de peste 5 ani de zile!!!

Numitul Cosac George a ajuns să candideze de unul singur, toţi ceilalţi candidaţi retrăgându-şi candidatura după aflarea condiţiilor tocmai descrise.

În aceste condiţii, fac un Apel către Ministrul Sportului Domnul Eduard Novak, către Premierul României Domnul Nicolae Ciucă, să ia măsurile necesare pentru trimiterea Corpului de Control şi verificarea acestor abuzuri ale unor persoane care au datoria să sprijine reprezentarea României la nivel european dar care în modul cel mai concret o subminează.

De asemenea fac un apel către toate structurile sportive convocate la această AGA a FRT convocată în aceleaşi condiţii ca şi alte Adunări Generale anulate de instanţele de judecată, SĂ NU DEA CURS ACESTEI CONVOCĂRI în condiţiile în care riscă răspunderea civilă şi mai ales penală pentru multiple motive precum: nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive, fals şi uz de fals (pentru folosirea în fals a calităţii de membru afiliat cu drept de vot) , pentru nerespectarea ordinii publice şi a Registrelor publice – Registrul Naţional al persoanelor juridice de la ministerul Justiţiei, Registrul federaţiilor de la Tribunalul Bucureşti, Registrul Sportiv de la Ministerul Sportului, uzurpare de funcţii oficiale în cazul cluburilor sportive de drept public ale celor 4 Ministere implicate (MAPN, MAI, Min Sportului şi Min. Educaţiei).

Din Viena de la Consiliul Federaţiei Europene de Tenis
Răzvan Itu – Vicepreşedinte FRT şi reprezentant al României la Consiliul Tennis Europe”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici