Şedinţa de calificări a MP al SUA, modificată după ce Marussia şi Caterham au declarat forfait

FIA a modificat şedinţa de calificări a Marelui Premiu al SUA, antepenultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce echipele Caterham şi Marussia au declarat forfait pentru cursa de la Austin (Texas), din cauza problemelor financiare, informează www.formula1.com.

129 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de calificări a MP al SUA, modificată după ce Marussia şi Caterham au declarat forfait

Şedinţa de calificări a MP al SUA, modificată după ce Marussia şi Caterham au declarat forfait (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe grila de start a Marelui Premiu al SUA se vor afla numai 18 monoposturi, reprezentând nouă echipe. Acesta va fi cel mai mic număr de maşini pe grilă de la Monaco Grand Prix, ediţia 2005.

În aceste condiţii, vor fi eliminate cele mai lente patru monoposturi în fiecare dintre primele două reprize ale calificărilor, faţă de şase de obicei. Q3, ultima repriză a calificărilor, va rămâne nemodificată, astfel că zece piloţi îşi vor disputa locurile pe grilă.

Calificările Marelui Premiu al SUA vor avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, cursa fiind programată a doua zi, de la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici