Selecţionerul Belarusului: I-am văzut pe români bucuroşi că a fost 0-0

Selecţionerul Belarusului, Bernd Stange, a declarat că i-a simţit pe jucătorii naţionalei României satisfăcuţi că meciul de la Minsk, dinpreliminariile CE 2012, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, informează goals.by.

15 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul Belarusului: I-am văzut pe români bucuroşi că a fost 0-0

Selecţionerul Belarusului: I-am văzut pe români bucuroşi că a fost 0-0 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă înainte de startul campaniei aş fi fost întrebat dacă vreau o victorie şi un egal în primele două meciuri, aş fi acceptat imediat. Am marcat doar un gol în această dublă, dar nu uitaţi pe cine am avut în faţă, Franţa şi România. Acum trei ani românii ne-au bătut cu 3-1, atunci n-am avut nicio şansă. Din păcate, noi n-am atins încă marile standarde precum Anglia, Spania sau Olanda. Ele câştigă un meci, apoi îl câştigă şi pe următorul. Victoria asupra Franţei a rămas în minţile jucătorilor, a avut şi acest lucru un rol în meciul cu România. Nicio echipă nu merita toate punctele, deşi România a atacat bine. I-am văzut pe români bucuroşi că s-a terminat aşa", a spus antrenorul german.

Stange a menţionat că "Belarus a câştigat un punct". "Dacă vreţi, consideraţi că am făcut egal cu Franţa şi am bătut România, tot patru puncte sunt. Vrem să ne menţinem pe primul loc în grupă până la finalul anului", a comentat el.

Atacantul Vitali Kutuzov a precizat că a fost un meci de luptă, prea puţin spectaculos.

"Românii şi-au impus jocul, iar noi ne-am pliat după ei. Aşa, a fost mai simplu. Am jucat acasă şi ar fi trebuit să câştigăm, dar avem patru puncte în clasament şi mergem cu speranţă înainte. Această remiză nu e o tragedie. România s-a apărat compact, s-a protejat cu forţă. Înainte îl aveau pe Mutu, un jucător capabil să decidă singur soarta unui meci. Acum toţi jucătorii români au valoare egală. S-au apărat atent, ne-au blocat gurile de tun. Puteau câştiga dacă nu era Iuri Jevnov în poartă. Franţa are altă forţă, dar se compară cu românii la organizarea defensivă", a subliniat Kutuzov.

Fundaşul Igor Şitov a declarat că rezultatul este satisfăcător.

"N-am primit gol, am acumulat patru puncte. Este un plus pentru echipa noastră, suntem optimişti. Adversarul a părut mai proaspăt, mai organizat, a făcut imposibilă construcţia noastră şi ne-a împiedicat să ajungem la finalizare. Ştiau că dacă ne lasă spaţii ar putea avea de suferit. Sigur, puteau profita de unele momente de slăbiciune ale noastre. După pauză, am fost mai puţin activi, am obosit. Am acordat mai multă atenţie fazei defensive, primul nostru gând a fost să păstrăm rezultatul. Românii ne-au făcut să comitem greşeli", a spus Şitov.

Mijlocaşul Viaceslav Hleb a precizat că echipa României a părut "mai rapidă, mai proaspătă":

"Noi am luptat pe un fond de oboseală după bătălia crâncenă din Franţa. Am avut multe de lucru în defensivă. Echipa Franţei este una mare, nu utilizează diverse trucuri de joc, precum România. Chivu a faultat de patru ori, n-a fost avertizat deloc. Patru puncte înseamnă un rezultat foarte bun, ideal aproape. Dacă facem şase puncte în următoarele două meciuri, cu Albania şi Luxemburg, rămânem în cărţile calificării".

Portarul Iuri Jevnov, "omul meciului" cum l-a numit presa din Belarus, a afirmat că echipa sa a obţinut încă un rezultat pozitiv, chiar dacă a remizat acasă. "Nu s-a întâmplat nimic extraordinar în acest meci, egalul e bun", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici