Siria, la un pas de calificarea la Cupa Mondială din Rusia

Siria, o ţară decimată de război, a fost aproape de a obţine calificarea la Cupa Mondială 2018. Jucătorii lui Ayman Hakeem au pierdut incredibil meciul retur disputat Australia, cu un gol marcat în prelungiri.

446 afișări
Imaginea articolului Siria, la un pas de calificarea la Cupa Mondială din Rusia

Siria, la un pas de calificarea la Cupa Mondială din Rusia

Peste 460.000 de morţi şi numărătoare continuă. Peste 1,9 milioane de persoane rănite şi numărul creşte de la o zi la alta. Peste 45% din sirieni şi-au părăsit locuinţele. Peste 4 milioane s-au refugiat în altă ţară. Peste 225 de miliarde de dolari pierderi economice. Sunt cifrele înfiorătoare ale unei ţări măcinate de un război civil ce pare că nu se mai termină. Este printre cele mai mari tragedii mondiale din ultimele decenii.

Cu toate acestea, naţionala de fotbal a Siriei a avut forţa să treacă peste toate aceste tragedii şi a fost aproape de o surpriză uriaşă. Jucătorii lui Ayman Hakeem au fost aproape să se califice la CM 2018, însă norocul i-a ocolit pe sirieni şi de această dată. În turul barajului cu Australia a fost 1-1, într-un meci jucat în Malaezia, acolo unde Siria îşi dispută jocurile de acasă.

Marţi s-a jucat returul şi mulţi suporteri din toată lumea au stat cu sufletul la gură. Siria a deschis scorul în minutul 6 şi emoţiile erau în creştere. Însă Cahill a egalat în minutul 13. Chiar şi aşa, încă erau speranţe. Siria a reuşit să menţină acest rezultat timp de 90 de minute şi s-a intrat în prelungiri.

Însă Cahill a mai lovit o dată, de această dată în minutul 109 şi avea să fie decisiv. Siria putea da lovitura pe final, însă Al Soma a lovit bara din lovitură liberă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici