Soft-ul pentru show-urile cu lasere de la JO din Vancouver, dezvoltat de doi covăsneni

Doi tineri din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, au dezvoltat un software care, printre altele, va controla show-ul cu lasere din deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver şi alte spectacole din cadrul evenimentului sportiv.

44 afișări
Imaginea articolului Soft-ul pentru show-urile cu lasere de la JO din Vancouver, dezvoltat de doi covăsneni

Soft-ul pentru show-urile cu lasere de la JO din Vancouver, dezvoltat de doi covăsneni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nagy Ştefan Szilamer şi Rakosfalvy Zsolt sunt doi tineri din Sfântu Gheorghe care, în urmă cu trei ani, au înfiinţat firma SC Savvy SRL, care activează în domeniul software.

Cei doi au declarat că, printre altele, au dezvoltat un software care va sta la baza programului prin care va funcţiona spectacolul cu lasere din deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver, dar şi show-uri din alte zile ale evenimentului sportiv.

Nagy Ştefan şi Rakosfalvy Zsolt au menţionat că ei nu ştiu exact ce va conţine show-ul din deschiderea JO de la Vancouver, întrucât acesta va fi realizat de o firmă din Germania, ei dezvoltând doar soft-ul.

Potrivit celor doi, prin acest soft au fost controlate mai multe show-uri cu lasere la diferite evenimente importante din lume, de la inaugurarea unor hoteluri în Dubai, expoziţii în Germania, fiind folosit şi la numărătoarea inversă din noaptea de Anul Nou, în Central Park, New York.

De asemenea, Rakosfalvy a povestit că primul program dezvoltat de el a fost cumpărat în 1997 de actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care pe atunci făcea sondaje de opinie, fiind de profesie sociolog.

Jocurile Olimpice de Iarnă se vor desfăşura în perioada 12-28 februarie în Vancouver, Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici