Sondaj: Brazilia va cuceri a şasea Cupă Mondială în Qatar

Brazilia este cotată să cucerească pentru a şasea oară Cupa Mondială la turneul care va începe pe 20 noiembrie în Qatar, potrivit unui sondaj Reuters care a prezis ultima oară cu succes cine va fi campioană în 2010.

387 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Brazilia va cuceri a şasea Cupă Mondială în Qatar

Sondaj: Brazilia va cuceri a şasea Cupă Mondială în Qatar

Sondajul global realizat în rândul a 135 de analişti de piaţă din întreaga lume care urmăresc fotbalul a fost de acord cu casele de pariuri că Brazilia va triumfa pentru prima dată după 2002.

Aproape jumătate dintre respondenţi se aşteaptă la o victorie a Braziliei, în timp ce 30% au fost împărţiţi în mod egal între Franţa şi Argentina. Germania, Anglia şi Belgia au obţinut scoruri sub 10%.

„Brazilia are o şansă mare de data aceasta, datorită profunzimii şi variaţiei din atac, împreună cu experienţa lui Casemiro şi a lui Thiago Silva în spate", a declarat Garima Kapoor, economist la Elara Capital din Mumbai.

Talentul brazilian a fost proeminent ca argument, în rezultatele sondajului, cu jucători precum Neymar şi Vinicius Jr, care au avut începuturi bune în sezonul cluburilor, alături de duo-ul de portari Alisson şi Ederson, care au strălucit şi ei.

„Atribuim o probabilitate de 17% Braziliei de a câştiga turneul, ceea ce se traduce printr-o cotă de 5-1", a scris Peter Dixon, şeful departamentului de risc de ţară EMEA la Fitch Solutions din Londra.

Dixon a plasat Germania pe locul al doilea la 11% (8-1) şi Franţa pe locul al treilea la 8% (11-1).

Calculele sale diferă de cotele caselor de pariuri, care au Anglia ca a treia favorită, faţă de şansele de 4% ale lui Dixon, în mare parte pentru că cotele caselor de pariuri sunt calculate pe baza sumei pe care ar trebui să o plătească, nu a probabilităţilor.

În anii precedenţi, meteorologii au folosit, de asemenea, modele cuantice, în timp ce alţii au folosit metode mai simple, cum ar fi presupunerile şi superstiţiile.

EA Sports - creatorul francizei de jocuri FIFA şi care a prezis corect câştigătorii celor trei Cupe Mondiale anterioare prin simularea tuturor celor 64 de meciuri în jocul său - a spus că Argentina va ridica trofeul.

Argentina, neînvinsă de la înfrângerea în faţa Braziliei din iulie 2019, se apropie de recordul Italiei, care deţine cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere pentru orice echipă din fotbalul internaţional.

Aproape 50% dintre răspunsuri au venit din Europa, urmată de America de Nord şi Asia cu aproximativ 15% fiecare. Predicţiile sud-americane au reprezentat puţin peste 10%, iar restul au fost din Africa, Australia sau Noua Zeelandă.

Victoria Spaniei la turneul din 2010 din Africa de Sud a fost ultimul sondaj Reuters care a prezis corect câştigătoarea. Economiştii nu au reuşit să prevadă al patrulea titlu al Italiei în 2006 sau ultimele două câştigate de Germania şi Franţa.

Dacă Franţa ar păstra trofeul, ar fi prima care ar face acest lucru după Brazilia în 1962.

Eşecul continuu al Angliei de a aduce trofeul acasă pentru prima dată din 1966 încoace nu a descurajat 5% dintre cei ce au făcut pronosticuri care au spus că va reuşi acest lucru anul acesta.

„După ce nu a reuşit să se bazeze pe impulsul robust care a propulsat naţiunea în finala Euro 2020, veşnicul eşec al Angliei nu poate spera decât să treacă de această dată de optimi", a declarat Isaac Matshego, economist la Nedbank din Johannesburg.

Danemarca a fost în fruntea listei de outsideri.

Aproape jumătate dintre respondenţi au fost împărţiţi între a se aştepta ca Lionel Messi sau coechipierul de la PSG, Neymar, să câştige Balonul de Aur - acordat celui mai bun jucător. Argentinianul l-a câştigat ultima dată în urmă cu opt ani, în Brazilia.

Un alt jucător de la PSG, Kylian Mbappe, a fost ales ca fiind cel mai probabil să marcheze cele mai multe goluri pentru a obţine Gheata de Aur.

Qatar ar fi cheltuit aproximativ 220 de miliarde de dolari pentru găzduirea turneului - de aproape cincisprezece ori mai mult decât al doilea cel mai scump turneu - dar 41% dintre respondenţi au declarat că nu va avea niciun impact economic pe termen lung.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici