Sorin Matei: FR Atletism are bani la buget pentru toate competiţiile din acest an

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Sorin Matei, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, la crosul Gabriela Szabo, că federaţia are suficienţi bani la buget pentru a acoperi cheltuielile cu participarea la concursurile de anul acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

"Sunt şi anul acesta multe competiţii importante, ca orice an după Olimpiadă. E un an extrem de încărcat, dar mai ales la atletism, dar putem să acoperim aceste competiţii din banii cu care ne-a finanţat Ministerul Tineretului şi Sportului”, a declarat Sorin Matei.

Oficialul a a adăugat că FRA nu a pierdut bani la rectificarea bugetului, dar există mai multă preocupare pentru atragerea de sponsori într-un an de criză. "Bugetul nostru e mai mare fiindcă am primit mai mulţi bani pentru investiţii. Avem nişte proiecte foarte interesante şi sper ca, anul acesta, cel târziu la primăvară să avem finalizat Complexul Sportiv Iolanda Balaş care va fi un complex hotelier cu tribună, bază de refacere. Acest lucru înseamnă că vom asigura condiţii şi celor care vin din ţară la lot la fel de bune ca şi pentru cei care participă la competiţii majore”, a menţionat preşedintele FRA.

Potrivit sursei citate, de cel puţin doi ani, FRA investeşte în copii şi juniori. "De doi ani, investim în copii şi juniori, în ideea că trebuie să creşti ca să poţi avea mai târziu. După ce Gabi Szabo s-a lăsat de sport şi multe alte colege ale ei, rezultatele nu pot spune că sunt la fel de valoroase, dar totuşi ele există”, a spus Matei.

Referitor la bazele sportive de antrenament pentru atleţi, preşedintele FRA a declarat că acestea nu pot fi modernizate peste noapte: "Bazele sportive sunt cum sunt, dar sportivii se antrenează, după părerea mea, destul de bine. Ne-am dori ca în fiecare loc să fie câte un stadion modern, dar trebuie să avem răbdare. Nu putem să facem tot. Sunt şi alte nevoi înaintea sportului. E o situaţie destul de grea. Nu putem scoate sportul din contextul societăţii, lucrurile au involuat cam la toate nivelurile".

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism este convins că ţara noastră va da lumii în continuare elite ale atletismului. "România este în elita atletismului mondial şi va mai fi. De selecţie se ocupă cluburile, dar sunt evenimente în care ne implicăm şi noi cum e şi Crosul Gabriela Szabo la care vin mulţi copii, dar am vrea şi părinţii să participe ca să-i atragă pe copii către sport. Trebuie să găsim modalităţi de a atrage atenţia copiilor. Noi vrem să vindem mişcare. Aşa că trebuie să oferim premii. E greu să mai faci ceva pe degeaba”, a mai spus Matei.

Preşedintele FRA a participat, sâmbătă, la Bistriţa, la crosul Gabriela Szabo ajuns la cea de-a patra ediţie. Peste 500 de concurenţi au luat startul atraşi de premiile oferite de organizatori: 1200 de lei pentru locul I, 600 de lei pentru locul al doilea şi 300 de lei pentru locul III.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici