Soţia doctorului Fuentes ştie lucruri care ar putea "scufunda" sportul spaniol

Soţia doctorului Eufemiano Fuentes, implicat în afacerea de dopaj Puerto, a afirmat că ar putea "scufunda" sportul spaniol, în cazul în care va dezvălui ceea ce ştie, conform unui interviu acordat publicaţiei La Provincia.

265 afișări
Imaginea articolului Soţia doctorului Fuentes ştie lucruri care ar putea "scufunda" sportul spaniol

Germanul Jan Ullrich la un control medical de rutină, în 2006 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste declaraţii sunt preluate, miercuri, de presa spanolă, după ce au fost făcute în week-end de Cristina Perez, fostă campioană spaniolă de atletism, medaliată cu bronz la 400 metri la Campionatele Europene în sală de la Lievin (Franţa) în 1987.

"Ştiu ce s-a petrecut la JO de la Barcelona în 1992 şi sunt precum Cutia Pandorei, care, dacă se deschide într-o zi, ar scufunda sportul. Acum tac, dar voi vorbi pentru a-i «îngropa» pe toţi cei care sunt implicaţi în această mică lume", a declarat Perez.

Doctorul Fuentes, arestat pentru scurt timp iar apoi eliberat în mai 2006, este în centrul enormului scandal de dopaj Puerto, care a zguduit ciclismul european. Un judecător spaniol a clasat din nou dosarul în octombrie.

Cazul, marcat de confiscarea de eprubete cu sânge congelat şi plasmă sangvină, a afectat numeroşi rutieri cum ar fi germanul Jan Ullrich, italianul Ivan Basso sau spaniolul Francisco Mancebo.

Cristina Perez, în vârstă de 43 de ani, bănuită de dopaj la JO de la Seul în 1988, îşi apără soţul, fără a nega însă în mod clar practicile sale ce pot fi asemănătoare dopajului şi a apreciat că acesta a fost victima unei "campanii" a statului spaniol.

"Este o ruşine să-l numeşti drept şef al unei maşinaţiuni criminale pe un medic care se dedică medicinei sportive şi care nu a omorât pe nimeni", a spus Perez.

Fosta sportivă a declarat că s-a retras din activitate la 31 de ani deoarece sportul în general "este ipocrizie, unde abundă cazuri de dopaj şi totul pare permis pentru a câştiga".

Perez a menţionat că "multe medalii olimpice" spaniole au fost obţinute cu ajutorul soţului ei. Spania a câştigat 13 medalii de aur, un record, la JO de la Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici