Spadasina Ana Maria Brânză-Popescu, locul 6 la Campionatul European de scrimă

România a încheiat cu trei prezenţe în Top 10, însă fără medalie, proba individuală de spadă feminin, luni, la Europenele de scrimă de la Novi Sad.

180 afișări
Imaginea articolului Spadasina Ana Maria Brânză-Popescu, locul 6 la Campionatul European de scrimă

Spadasina Ana Maria Brânză-Popescu, locul 6 la Campionatul European de scrimă

Cea mai bună clasare a fost obţinută de Ana Maria Brânză-Popescu (33 de ani, locul 15 în clasamentul mondial) - campioana olimpică reuşind să încheie pe locul şase, deşi aceasta a fost prima competiţie majoră de la revenirea pe planşă, anunţată în octombrie 2018. Retrasă temporar din sportul de performanţă după succesul cu echipa, de la Rio 2016, Ana Maria Popescu a fost eliminată pe tabloul de 8 şi s-a clasat la final pe locul 6. Amalia Tătăran a încheiat concursul pe locul 9, Maria Udrea - pe locul 10, iar Raluca Sbîrcia, pe locul 35.

Rezultatele spadasinelor din România pe tablourile eliminatorii:

TABLOUL DE 64
Ana Maria Brânză – Alejandra Cisneros (Spania) 15-7
Amalia Tătăran – Michala Pechovova (Cehia) 15-12
Maria Udrea – Dar Hecht (Israel) 15-12
Raluca Sbîrcia – Sara Fernandez Calleja (Spania) 11-15

TABLOUL DE 32
Ana Maria Brânză – Kseniya Pantelyeyeva (Ucraina) 15-8
Amalia Tătăran – Coraline Vitalis (Franţa) 15-8
Maria Udrea – Laurence Epee (Franţa) 15-10

TABLOUL DE 16
Ana Maria Brânză – Rossella Fiamingo (Italia) 15-12
Amalia Tătăran – Julia Beljajeva (Estonia) 10-15
Maria Udrea – Katrina Lehis (Estonia) 6-15

TABLOUL DE 8
Ana Maria Brânză – Julia Beljajeva (Estonia) 9-15.

România şi-a îmbunătăţit rezultatul din 2017, când nu a avut sportivă în Top 8. Serbia găzduieşte, la Novi Sad, în perioada 16-21 iunie 2018, a 31-a ediţie a Campionatelor Europene de scrimă pentru seniori.
România este reprezentată La Europenele de la Novi Sad de 18 sportivi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici