Spania a câştigat pentru a treia oară Cupa Davis

Echipa Spaniei a câştigat pentru a treia oară Cupa Davis, în urma rezultatelor întregistrate, în acest week-end, în finala cu Argentina, desfăşurată la Mar del Plata, scor 3-1.

30 afișări
Imaginea articolului Spania a câştigat pentru a treia oară Cupa Davis

Spania a câştigat pentru a treia oară Cupa Davis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spaniolii, care în urma primelor meciuri ale întâlnirii conduceau cu 2-1, au obţinut trofeul după ce, duminică, Fernando Verdasco l-a învins pe Jose Acasuso, cu scorul de 6-3, 6-7 (3/7), 4-6, 6-3, 6-1.

Numărul unu mondial, spaniolul Rafael Nadal, nu a participat la finala de la Mar del Plata, astfel că argentinienii erau consideraţi favoriţi şi îşi doreau să câştige trofeul pentru prima dată.

În primul meci de simplu al întâlnirii, disputat vineri, argentinianul David Nalbandian l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-3, pe spaniolul David Ferrer. Tot vineri, Feliciano Lopez (Spania) s-a impus, scor 4-6, 7-6, 7-6, 6-3, în faţa argentinianului Juan Martin del Potro.

Sâmbătă, perechea spaniolă Feliciano Lopez / Fernando Verdasco a învins, cu scorul de 5-7, 7-5, 7-6, 6-3, cuplul argentinian Agustin Calleri / David Nalbandian.

Spania, care a mai câştigat Salatiera de Argint în 2000 şi în 2004, a devenit cea mai titrată naţiune a acestui secol, devansând Rusia. În 2007, Salatiera de Argint a fost câştigată de Statele Unite..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici