Sportiva Sarah Burke a murit la zece zile după ce s-a accidentat grav la un antrenament

Sportiva canadiană Sarah Burke (29 de ani), una dintre cele mai importante specialiste la schi half-pipe, disciplină din schi acrobatic, a decedat, joi, la Salt Lake City, la zece zile după ce s-a rănit grav la cap la un antrenament.

763 afișări
Imaginea articolului Sportiva Sarah Burke a murit la zece zile după ce s-a accidentat grav la un antrenament

Sarah Burke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cvadrupla câştigătoare a X Games, competiţie de referinţă, a căzut în timpul unui antrenament, la 10 ianuarie, la Park City, şi a fost transportată cu elicopterul la Salt Lake City. Ea a murit, joi, la ora locală 09.22, din cauza unor leziuni ireversibile ale creierului, cauzate de lipsa de oxigen şi de flux sangvin după cădere.

Potrivit unui purtător de cuvânt al staţiunii Park City, este vorba de acelaşi half-pipe în care americanul Kevin Pearce s-a rănit grav la cap, în decembrie 2009, la un antrenament. După o lungă convalescenţă, Pearce a revenit pe snowboard luna trecută, pentru prima oară după accident.

Burke a ocupat locul patru la half-pipe la Campionatele Mondiale din 2011 de la Park City. Ea era căsătorită cu schiorul canadian Rory Bushfield.

Half-pipe este un traseu asemănător cu o secţiune dintr-un cilindru în care sportivii fac sărituri, rotaţii şi figuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici