Sportivii depistaţi cu Meldonium ar putea să evite suspendarea după noua metodologie a WADA

Sportivii depistaţi cu Meldonium, substanţă interzisă de la 1 ianuarie, ar putea să evite suspendarea după noua metodologie a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), notează BBC.

186 afișări
Imaginea articolului Sportivii depistaţi cu Meldonium ar putea să evite suspendarea după noua metodologie a WADA

Sportivii depistaţi cu Meldonium ar putea să evite suspendarea după noua metodologie a WADA

Agenţia Mondială Antidoping a extins perioada în care sportivii testaţi pozitiv cu Meldonium să nu fie suspendaţi. Astfel, vor fi scutiţi de penalizare cei care aveau concentraţii mici în testele efectuate înainte de 30 septembrie. În aceste condiţii, mai mulţi sportivi depistaţi pozitiv ar putea să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia.

Studiile au arătat că substanţa necesită o perioadă mai mare de timp pentru a fi eliminată din organism. Sportivii vor fi consideraţi lipsiţi de vină dacă substanţa este detectată într-o cantitate de mai puţin de un microgram pe mililitru.

Un studiu efectuat în luna martie şi citat de BBC a relevat faptul că aproximativ 490 de sportivi ar fi putut lua Meldonium pe durata Jocurilor Europene de la Baku din 2015.

Noua metodologie a WADA nu se aplică jucătoarei de tenis Maria Şarapova, care a depus apel împotriva unei suspendări de doi ani din circuit. Sportiva rusă a recunoscut faptul că i-a fost administrat medicamentul după 1 ianuarie.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici