Sportivii prezenţi la JO şi-au ales reprezentanţii în cadrul CIO

Britanicul Adam Pengilly (bob) şi americanca Angela Marie Ruggiero (hochei pe gheaţă) au fost aleşi membri în Comisia sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), cu ocazia alegerilor desfăşurate în timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver.

10 afișări
Imaginea articolului Sportivii prezenţi la JO şi-au ales reprezentanţii în cadrul CIO

Britanicul Adam Pengilly (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adam Pengilly a primit cele mai multe voturi (615) din cei 9 candidaţi, în timp ce Ruggiero a avut 605 voturi. Alegerile s-au desfăşurat pe parcursul a 20 de zile în satele olimpice din Vancouver şi Whistler.

"Sunt entuziasmat la gândul că voi reprezenta în cadrul CIO sportivi din toată lumea, şi în special pe cei specializaţi în sporturile de iarnă. Este un adevărat privilegiu să fiu ales de colegii mei şi voi încerca să-i reprezint cât mai bine. Voi încerca, de asemenea, că mă asigur că familiile sportivilor, care îi sprijină atât de mult, vor avea posibilitatea să se bucure de experienţa olimpică. Pentru a realiza asta, voi discuta despre reintroducerea programului de primire a familiilor", a declarat Adam Pengilly.

Cei doi noi membri ai CIO, care vor avea un mandat de opt ani, îi vor înlocui pe suedeza Pernilla Wiberg şi italianca Manuela Di Centa, care şi-au câştigat mandatul în 2002.

Potrivit CIO, la scrutin au participat 1965 de sportivi, respectiv 75,3 la sută din electorii posibili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici