Ştafeta britanică de 4x100 metri, CJ Ujah, pierde medaliile de argint câştigate la Tokyo 2020, din cauza dopajului

  • Testul antidoping B, în cazul atletului CJ Ujah, component al ştafetei olimpice britanice de ştafetă 4x100m, medaliată cu argint la JO Tokyo 2020, a fost confirmată ca fiind pozitivă.
  • Ujah a fost suspendat provizoriu după ce testul A a ieşit pozitiv la substanţele interzise Ostarine şi S-23.
407 afișări
Imaginea articolului Ştafeta britanică de 4x100 metri, CJ Ujah, pierde medaliile de argint câştigate la Tokyo 2020, din cauza dopajului

FOTO Hepta

Proba 'B' a sprinterului britanic CJ Ujah a fost depistată pozitiv, confirmând rezultatul testului antidoping iniţial, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ujah, în vârstă de 27 de ani, a făcut parte din echipa britanică de ştafetă masculină de 4x100 m care a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Acum, britanicii vor pierde aproape sigur medaliile.

Ostarina este inclusă pe lista substanţelor anabolice interzise dintotdeauna de Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

Site-ul UK Anti-Doping (UKAD) precizează că aceasta are "efecte similare cu cele ale testosteronului".

S23 este un modulator selectiv al receptorilor de androgeni (Sarm), care, potrivit Agenţiei antidoping din Statele Unite (USADA), are "proprietăţi anabolizante similare cu cele ale steroizilor anabolizanţi".

Cazul a fost trimis acum la Divizia antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va decide dacă echipa britanică de ştafetă trebuie descalificată.

Regulile olimpice şi mondiale din atletism prevăd că "în cazul în care atletul care a comis o încălcare a regulilor antidoping a concurat ca membru al unei echipe de ştafetă, echipa de ştafetă va fi descalificată automat de la proba în cauză, ducând inclusiv la pierderea tuturor titlurilor, premiilor, medaliilor, punctelor şi a banilor câştigaţi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici