STEAUA a remizat cu FC BASEL, scor 1-1, şi a obţinut primul punct în grupa E a Ligii Campionilor - FOTO

Campioana României, Steaua Bucureşti, a obţinut primul punct în grupa E a Ligii Campionilor, după ce a încheiat la egalitate, marţi, pe Arena Naţională, scor 1-1 (0-0), meciul susţinut în faţa echipei elveţiene FC Basel, în etapa a treia.

1915 afișări
Imaginea articolului STEAUA a remizat cu FC BASEL, scor 1-1, şi a obţinut primul punct în grupa E a Ligii Campionilor - FOTO

STEAUA - FC BASEL, SCOR 0-0, în etapa a treia a Grupei E a Ligii Campionilor (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Diaz '48 pentru Basel şi Tatu '88 pentru Steaua.

0-1: Latovlevici a greşit o pasă, Streller a interceptat, i-a pasat lui Diaz, care a înscris cu un şut din prima de la circa 22 de metri sub transversală.

1-1: Popa a centrat de pe partea dreaptă, iar Tatu a reluat din 7 metri la colţul scurt.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Filip '59) - Popa, Stanciu (Tatu '55), Tănase - Piovaccari (Kapetanos '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Basel: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Safari (Xhaka '68) - Diaz, Serey Die (Ajeti '87), F. Frei - Salah, Streller (Elneny '74), Stocker. Antrenor: Murat Yakin.

Cartonaşe galbene: Georgievski '65, Szukala '79 / Schar '19, Voser '23.

În timpul intonării imnului Ligii Campionilor, un fanion cu mesajul "No to racism" a trecut pe la fiecare jucător de la cele două echipe, precum şi pe la brigada de arbitri.

Jucătorul stelist Tatu a fost fluierat şi huiduit la intrarea în teren, în minutul 55, în locul lui Stanciu.

La partidă au asistat aproximativ 25.000 de spectatori.

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL

Minutul 88: GOOL STEAUA! Tatu înscrie din şapte metri, după o centrare venită de la acelaşi Adi Popa.

Minutul 74: O nouă ocazie ratată în dreptul Stelei: Tatu primeşte de la Adi Popa de pe partea dreaptă şi de la opt metri trimite peste poartă.

Minutul 64: Ratare uriaşă Filip! Mingea şutată de la mare distanţă este scoasă de Sommer.

Minutul 59: Schimbare la Steaua: Iese Pintilii, intră Filip.

Minutul 58: Ocazie pentru Steaua: Intrare în careul echipei FC Basel, mingea ajunge la Latovlevici, care avea posibilitatea de a trage la poartă, însă a întârziat şutul cu o fentă, balonul fiind trimis aiurea.

Minutul 55: Schimbare la Steaua: Iese Stanciu, intră Tatu.

Minutul 48: Gol FC Basel. Latovlevici pasează direct la adversar, Marcelo Diaz primeşte la 25 de metri şi trimite un şut puternic în vinclu.

Minutul 46: Schimbare la Steaua: Iese Piovaccari, intră Kapetanos

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 39: Contraatac al formaţiei elveţiene, şutul lui Stocker loveşte bara şi cade în faţa porţii lui Tătăruşanu. Steaua scapă din nou fără gol.

Minutul 38: Ocazie pentru Steaua: Corner de pe partea stângă, mingea a ajunge la Piovaccari care trimite cu capul în braţele lui Sommer.

Minutul 36: Un şut puternic al lui Tănase de la marginea careului mare este blocat de Sommer.

Minutul 30: O nouă ocazie pentru FC Basel. Safari primeşte pe partea stângă, însă şutul său se duce în plasa laterală.

Minutul 20: Stanciu şutează direct spre poartă, dar Sommer reţine.

Minutul 18: Jocul este unul rapid, ocaziile succedându-se la ambele porţi. Adi Popa a centrat de pe partea dreaptă, apărarea elveţienilor a respins, mingea a ajuns la Stanciu, care a trimis peste poartă.

Minutul 12: Ocaziile belgienilor se succed la poarta lui Tătăruşanu. Georgievski scoate cu capul de pe linia porţii.

Minutul 10: Ocazie pentru FC Basel: Streller este lansat în adâncime, Tătăruşanu reuşeşte să reţină.

Minutul 6: Steaua îşi presează adversarul, apropiindu-se periculos de poarta apărată de Sommer, fără gol însă.

Minutul 1: A început prima repriză.

Echipele de start:

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Basel: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Safari - Diaz, Serey Die, F. Frei - Salah, Streller, Stocker. Antrenor: Murat Yakin.

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partida cu FC Basel este ultima şansă pentru campioana României de a accede în primăvara cupelor europene.

"Pentru noi e un meci foarte important, probabil ultima şansă a noastră pentru a mai reuşi să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuie să câştigăm meciul de mâine seară pentru a mai avea şanse să prindem locul trei sau, de ce nu, locul doi. Până acum, în cele două meciuri pe care le-am jucat, am primit foarte multe goluri, nu am reuşit să ne ridicăm la valoarea competiţiei, nu am reuşit să facem jocuri aşa cum ne-am fi dorit. Înainte de competiţie am spus că ne dorim să ajungem în primăvara europeană. Au trecut două etape, mai avem şanse. Dacă nu vom câştiga, am avea şi mai puţine şanse de a ne califica mai departe", a spus Reghecampf.

Meciul este arbitrat la centru de slovenul Matej Jug, ajutat la cele două linii de compatriotul său Matej Zunic şi de austriacul Roland Brandner. Asistenţi suplimentari vor fi Slavko Vincic şi Dejan Balazic, în timp ce arbitrul de rezervă a fost desemnat Jure Praprotnik.

Peste 270 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia meciului dintre echipa Steaua şi formaţia elveţiană FC Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici